Vágólapra másolva!
Nico Rosberget és Michael Schumachert 57 pont választja el a világbajnokságban, a Mercedes ezért nem zárja ki, hogy a jövőben csapatsorrendre is sor kerülhet, a hétszeres világbajnok második számú pilóta lehet.

Bár a tempóját tekintve Michael Schumacher idén nyújtja a legmeggyőzőbb teljesítményt visszatérése óta - az eddigi hat időmérőn háromszor gyorsabb volt, mint csapattársa, Nico Rosberg -, a világbajnoki tabella éppen az ellenkezőjét mutatja. Rosberg egy győzelmet és egy második helyet is szerzett idén, és 59 pontjával a bajnokság ötödik helyén áll, Schumacher viszont összesen két pontot tudott szerezni. A hétszeres világbajnoknak számos nehézséggel kellett idén megküzdenie, a hat versenyből négyet be sem tudott fejezni, a legtöbbször műszaki hiba miatt, de volt több ütközése is, és egyszer pedig a kerekét rögzítették rosszul a szerelői.

Mivel Rosberget csak 17 pont választja el a bajnokságot vezető Fernando Alonsótól, felmerült a kérdés, hogy a Mercedes a bajnokság hátralévő részében alkalmaz-e csapatutasításokat, ha a Schumacher csapattársa előtt halad a pályán. A Mercedes sportigazgatója, Norbert Haug nem adott egyértelmű választ a kérdésre, de utalt arra, hogy idén Schumacher a második számú pilóta lehet.

"Majd akkor döntjük ezt el, ha eljön az ideje" - nyilatkozta az Auto Motor Sportnak. "Nem hiszem, hogy bármilyen utasítást adnánk a versenyzőinknek. De úgy gondolom, tudni fogják, mit kell tenniük."

A csapatutasítások a Ferrarinál is szóba kerültek a hétvégén, az istállónál ugyanis Fernando Alonso 66 ponttal előzi meg a bajnokság 14. helyén álló Massát. A verseny után Stefano Domenicalit arról kérdezték, miért nem úgy időzítették a brazil bokszkiállását, hogy a riválisok feltartásával győzelmi esélyekhez juttassa Alonsót. "Ezzel tönkretehettük volna Felipe versenyét, pedig egész hétvégén nagyon jó teljesítményt nyújtott" - válaszolta a csapatfőnök. "Most az a legfontosabb, hogy visszanyerje az önbizalmát."