Vágólapra másolva!
Nem érti, hogy miért szenvedett a legutóbbi versenyen, ahol korábban még sosem tapasztalt problémával szembesült. Úgy véli, hogy csapattársa, Lewis Hamilton tempója sem volt ideális Spanyolországban.  

A szezon elején a McLaren autója tűnt a legerősebbnek a Forma-1-ben. Az első két futamon a wokingi csapat versenyzői indultak az első rajtsorból, Jenson Button megnyerte az Ausztrál Nagydíjat, és jelenleg részben azért nincs több pontja neki és Lewis Hamiltonnak, mert a szerelők több alkalommal vacakoltak a kerékcseréknél. Buttonnak például talán a győzelmébe került Kínában, hogy akadozva cserélték le az egyik gumiját, míg Hamilton Bahreinben veszített értékes időt hasonló okból kifolyólag.

A Spanyol Nagydíj sem alakult fényesen a McLaren számára, hiszen a pole pozíciójától megfosztott Hamilton a mezőny végéről indulva a 8., az egész hétvégén szenvedő Button pedig a 9. helyen zárt. Utóbbi nem találta az összhangot a gumikkal, és mint elmondta, értetlenül áll a visszaesés előtt.

"A futamon 2,6 (valójában 2,374 - a szerk.) másodperccel gyengébb volt az én leggyorsabb köröm, mint az abszolút leggyorsabb kör. Ez furcsa, nem értem az okát. Ráadásul nem csupán az autó elejével vagy hátuljával küzdöttem, hanem mindkét részével. Korábban sohasem kerültem ilyen szélsőséges helyzetbe" - idézte a Daily Mail Buttont.

"A legfontosabb, hogy rájöjjünk, miért volt gyenge a tempóm kevés és sok benzinnel egyaránt. Általában akkor is értékes pontokat tudunk szerezni a versenyen, ha nem alakul jól az időmérő, de ezúttal nem tudtam vigyázni a gumikra, illetve pocsék volt a tempóm. Ez aggasztó."

Fotó: AFP/Tom Gandolfini

A brit versenyző szerint csapattársa hiába menetelt előre az utolsó, 24. helyről rajtolva, tulajdonképpen az ő tempója sem adott okot az örömre. "Nem hiszem, hogy mások arra számítottak, hogy ilyen formában leszünk" - mondta. "Lewis valóban fantasztikus munkát végzett az időmérőn, és a csapat szépen dolgozott, hogy egy ilyen autót állított a rendelkezésére. A versenyen ismét remek munkát végzett Lewis, nyolcadik lett, amivel elvileg elégedettnek kellene lennünk. A tempónk azonban nem volt megfelelő."

A következő versenyt Monacóban rendezik, ahol hagyományosan jól szerepel a McLaren, eddig 15 győzelmet arattak ott. Az F1-ben Hamilton 2008-ban, Button 2009-ben nyert a pályán.