Vágólapra másolva!
Az első három versennyel még elégedett volt, de utána megváltozott az autójának viselkedése és tempója. Fogadkozik, hogy a csapat megoldja a problémákat.

Győzelemmel kezdte az idei Forma-1-es szezont Jenson Button, utána azonban rosszra fordult a sorsa. Kínai második helyét leszámítva nem ért el értékelhető eredményt, az előző három futamon pedig mindössze két pontot szerzett - ilyen gyenge periódusa még nem volt a McLarennél.

Mentségére felhozható, hogy Bahreinben defektet kapott, majd elromlott a differenciálműve, míg Monacóban - ahol folyamatosan szenvedett autója balanszával - egy defekt okozta a kiesését, igaz, a közelében sem volt pontszerző helyeknek. Elmondása szerint 2010 óta, amióta a McLarennél vezet, még nem tapasztalt hasonló bajokat.

"Az első három verseny nagyon jól sikerült, viszont az utolsó hármon hirtelen minden megváltozott. Nem érzem olyannak az autót, mint korábban, a tempója is más" - idézte őt az ESPN-F1. "Ez szörnyű, de ez a helyzet. Előfordul az ilyesmi, szóval csak át kell vészelnem. Azonban egyértelműen ez a legbosszantóbb időszakom a McLarennél, ennél a fantasztikus csapatnál. Nem tudom, hogy az utolsó három versenyen hová tűnt az autó tempója."

A brit pilóta ugyanakkor bízik benne, hogy csapata leküzdi a nehézségeket. "Még a bajnokság nagyon korai szakaszában járunk, pánikkal nem megyünk semmire" - mondta. "Meg fogjuk oldani a problémákat, csak az a kérdés, hogy időben sikerül-e."

A következő verseny a Kanadai Nagydíj lesz, amely előtt Button a hetedik helyet foglalja el a bajnoki tabellán. Neki 45 pontja van, a lista élén álló Fernando Alonsónak 76.