Vágólapra másolva!
A Williams garázsában keletkező tűz megfékezése kapcsán Tony Fernandes kifejtette, büszke rá, hogy a Forma-1-es csapattagok nagy bátorságról tettek tanúbizonyságot.  

A Spanyol Nagydíj leintése után hamar véget ért az ünneplés a győztes Williamsnél, mert a garázsukban tűz ütött ki. A lángokat azonnal elkezdték oltani a Williams, valamint a szomszédos garázsokban lévő csapatok tagjai, ezért viszonylag hamar megfékezték a tüzet, azonban így is több embert kórházba kellett szállítani légzési nehézségek és égési sérülések miatt.

Már senkit sem kezelnek Barcelonában, az utolsó sérültet, a Williamsnél dolgozó 50 éves Martin Bettset a héten hazaszállították Nagy-Britanniába további kezelésre. Ő másodfokú égési sérüléseket szenvedett, miután testének 15 százaléka megégett, elsősorban a keze és a lába.

A tüzet, amelyben a Williamst becslések szerint 3 millió fontos kár érte, vélhetően a szállításra előkészített üzemanyag belobbanása okozta. A grove-i istálló hálás a vetélytársak segítségnyújtásáért, és mint kiderült, az FIA elnöke, Jean Todt is köszönetét fejezte ki a testi épségüket kockáztató csapattagoknak. Erről Tony Fernandes, a Caterham elnöke beszélt.

"Az emberek hihetetlen bátorságot mutattak, belevetették magukat egy nagyon veszélyes helyzetbe, hogy segítsenek egy másik csapaton" - mondta. "Miután hazatértünk, kaptam egy szívélyes üzenetet Jean Todtól, amelyben megköszönte, hogy vasárnap az embereim segítettek a tűz csillapításában. A Williams, a mi csapatunk, továbbá más csapatok tagjainak beavatkozása megakadályozta, hogy elfajuljon a helyzet. Hihetetlenül büszke vagyok rá, hogy egy olyan sportágban lehetek jelen, amelyben ekkora a bátorság és a lélekjelenlét."

A tűzben kisebb sérüléseket szenvedett a Caterham több tagja. Mindazonáltal akadnak, akik elégedetlenek voltak a barcelonai szervezőkkel, mert az illetékesek nem reagáltak megfelelően.

Az egyik rutinos F1-es fotós, James Moy a Daily Mailnek úgy nyilatkozott, hogy legalább 12 percbe telt, mire a pálya hivatalos személyzetének egyik tagja, vagy egy tűzoltó a helyszínre érkezett, és addig csupán rövidnadrágot és pólót viselő szerelők küzdöttek a lángokkal. A Force India csapatfőnök-helyettese, Robert Fearnley az egészségügyi központ dolgozóit kritizálta, mert szinte verekednie kellett, hogy bejusson az épületbe a sérült alkalmazottaihoz. "Komolyan felül kell vizsgálnunk a pályák személyzetének kiképzését. Nem vagyok lenyűgözve tőle" - mondta Fernley.