Vágólapra másolva!
Bár pár napja még ellentétes hírek keringtek a sajtóban, a McLaren állítólag egy olyan ötéves szerződést kínál Lewis Hamiltonnak, amely a mezőny legjobban fizetett versenyzőjévé tenné őt.

A svájci Blick néhány nappal ezelőtt azt állította, Lewis Hamilton eddig azért nem hosszabbította meg 2012 végén lejáró szerződését a McLarennel, mert a csapat megfelezné a jelenlegi, körülbelül 20 millió eurós évi fizetését. A Monacói Nagydíj hétvégéjén azonban a brit források határozottan cáfolták ezt az információt: szerintük a 2008-as világbajnok jobban jár anyagilag, ha aláírja a McLaren által kínált többéves szerződést.

A Guardian úgy tudja, a McLaren öt évre állapodna meg Hamiltonnal, aki összesen 150 millió dollárt keresne, ha aláírja a szerződést. Mivel ezen kívül különböző extra juttatásokban is részesülne, minden bizonnyal ő lenne a mezőny legjobban kereső versenyzője, megelőzve Fernando Alonsót.

A brit lap szerint a hivatalos tárgyalások még nem kezdődtek el Hamilton és a McLaren között, az istálló azonban bármikor készen áll erre. A Telegraph úgy tudja, a pilóta menedzsere, Simon Fuller júliusban és augusztusban tartózkodik majd Londonban, ekkor kezdődhetnek el a megbeszélések. A napilap szerint elképzelhető, hogy Hamilton alapfizetése kevesebb lesz, mint eddig, viszont szabadabb kezet kap a személyes szponzoraival kötött megállapodások terén, így végeredményben jobban járhat anyagilag.

A Dailiy Mail szerint Hamiltonék azért várnak ki a szerződés aláírásával, mert elképzelhető, hogy jövőre a Red Bullnál, a Mercedesnél, de még a Ferrarinál is lehetnek szabad helyek. Ha Hamilton aláírja a szerződést, akkor 2014 végéig Button lesz a csapattársa, mivel a 2009-es világbajnok tavaly év végén három évvel meghosszabbította a sajátját.