Vágólapra másolva!
A McLarennek Monacóban nem volt esélye a pole pozícióra, de Lewis Hamilton reménykedik egy jó rajtban. A Q2-ben kieső Jenson Button szerint délelőtt sokkal jobban működött az autó.

A McLaren versenyzői nem voltak túl elégedettek a Monacói Nagydíj időmérője után: bár egyikük sem hibázott a mért körén, nem tudtak olyan gyorsak lenni, mint amire számítottak. Lewis Hamilton a negyedik legjobb időt érte el - Michael Schumacher büntetése miatt a harmadik helyről rajtolhat -, Jenson Button pedig csak a 13. lett, bár Pastor Maldonado hátrasorolása miatt ő is előrelép egy helyet.

Hamilton úgy érezte, mindent kihozott az autóból és a gumikból, de ez sem volt elég ahhoz, hogy a pole pozícióért küzdhessen. "Ez volt az egyik legnehezebb időmérőm az utóbbi időben" - nyilatkozta a Schumacher idejétől majdnem három tizeddel elmaradó brit. "Szerencsés vagyok, hogy Michael büntetése miatt egy helyet előrelépek, de ma kicsit szenvedtünk."

"A lassú kanyarokban nem voltunk olyan gyorsak" - folytatta. "Az időmérő előtt sokat változtattunk, és nem is lett rossz az autó, de a lassabb szakaszokon valamiért nem volt megfelelő a tapadás."

Forrás: AFP

Hamilton ennek ellenére nem adta fel győzelmi reményeit, bár azt tudja, hogy ezen a pályán nehéz lesz előzni, ezért az indulásban bízik. "Ha jól rajtolok, máris a győzelemért harcolhatok. Monacóban bármi megtörténhet, mindent bele fogok adni" - fogadkozott.

A Q2 után búcsúzó Button egyelőre nem talált magyarázatot arra, hogy miért nem tudott gyorsabb lenni. "Nem hibáztam, egyszerűen nem voltam elég gyors" - jelentette ki. "Délelőtt még úgy éreztem, jó az autó, és remek tempót diktáltunk, délután azonban nem ez volt a helyzet - pedig akkor lett volna fontos."

"Nem a köridő a lényeg, hanem az, hogy milyennek érezzük az autót, és délelőtt sokkal jobbnak tűnt. Remélhetőleg rájövünk, mi az oka ennek" - nyilatkozta a 2009-es monacói győztes, aki elsősorban azért csalódott a rajthelye miatt, mert Monacóban sokkal nehezebb a futam közben előretörni, mint a többi pályán.