Vágólapra másolva!
Fernando Alonso ugyan vezeti a világbajnokságot, de Stefano Domenicali szerint a Ferrarinak még mindig sokat kell javulnia, ha meg akarják tartani ezt a pozíciót. Elsősorban az időmérőn szeretnének javulni.

Hat futam után Fernando Alonso vezeti a pilóták világbajnokságát, pedig a Ferrari a vártnál gyengébb autóval kezdte a 2012-es idényt. A kiszámíthatatlan küzdelem és a folyamatosan változó erősorrend miatt azonban elsősorban az a fontos, hogy a versenyzők egyenletes teljesítményt nyújtsanak, és ezt Alonso teljesíti is: eddig egy győzelmet és további két dobogós helyet szerzett, és Lewis Hamilton mellett ő az egyetlen versenyző, aki az összes eddigi futamon pontot szerzett.

A Ferrarinál azonban tudják, hogy fejleszteniük kell az autót, ha továbbra is harcban szeretnének maradni a világbajnoki címért. Bár a barcelonai futamon bevetett fejlesztések láthatóan gyorsabbá tették az F2012-t, Stefano Domenicali szerint ez a javulás még nem elegendő. A csapatfőnök elsősorban az időmérőn mutatott teljesítménnyel elégedetlen: Alonso eddig csak egyszer tudott az ötödiknél jobb helyről rajtolni, Felipe Massa pedig Monacóban jutott be először az időmérő harmadik szakaszába, vagyis a legjobb tíz közé.

"Ha a pole pozícióért harcolhatnánk, vagy meg is szereznénk azt, akkor teljesen máshogy alakulna a verseny" - idézi őt az Autosport. "Most erre kell koncentrálnunk, mindent meg kell tennünk azért, hogy a jó irányba haladjunk."

"Ami az autó teljesítményét illeti, nagyon nehéz volt az idénykezdet" - folytatta. "Nem vagyunk elégedettek a jelenlegi helyzetünkkel, és javítani akarunk az autón. Látjuk, hogy a többi csapat képes a pole pozíció megszerzésére, mi pedig nem. Ezt a célt kell kitűznünk magunk elé."

A Ferrari a következő futamokon újabb fejlesztéseket készül bevetni, Domenicali szerint a maranellói gyárban mindenki nagyon keményen dolgozik azért, hogy még versenyképesebbé tegyék az autót. A csapatfőnök úgy véli, a végső siker érdekében arra is szükség lesz, hogy Alonso megtartsa nagyszerű formáját.

"Örülök, hogy az élen állunk, de egy ilyen bajnokságban az a lényeg, hogy a továbbiakban se veszítsünk pontokat. Olyan sok versenyző és csapat harcol a győzelemért, hogy mindig tűzközelben kell lennünk" - jelentette ki.