Vágólapra másolva!
A GP3-ban versenyző, amerikai Conor Daly a Force India jóvoltából megismerkedhet egy Forma-1-es autó vezetésével. Daly egyenes vonalú aerodinamikai teszteket végez.

Alexander Rossi után, aki a Spanyol Nagydíj első pénteki szabadedzésén vezette a Caterham autóját, újabb amerikai pilóta kap lehetőséget a bizonyításra. A GP3-ban versenyző Conor Daly tesztjét azért nehezen lehet összehasonlítani Rossiéval, a Force Indiával csak egyenes vonalú aerodinamikai tesztet végez a gloucestershire-i Cotswold repülőtéren.

Daly nyerte a GP3 barcelonai idénynyitóját múlt hétvégén, kedden már üléspróbán járt a Force India gyárában és megismerkedett a VJM05-ös rendszereivel. Találkozott a mérnökcsapattal is, amelynek tagjaival együtt dolgozik majd a csütörtöki teszten.

A húszéves versenyző az egykori F1-es pilóta Derek Daly fia, karrierjét 2002-ben kezdte gokartozással. 2010-ben, a Goodyear Star Mazda sorozatában rekordot állított fel, hétszer nyert, összesen 12 alkalommal állhatott dobogóra és kilenc pole-t is szerzett. A GP3 mezőnyéhez 2011-ben csatlakozott, a carlinos debütáló év után idén a Lotushoz szerződött.