Vágólapra másolva!
Elismeri, nehéz túltennie magát azon, hogy kiváló rajthelye után rengeteg pozíciót zuhant hátra az első körben Bahreinben. Még mindig rágódik rajta.

Rövid Forma-1-es pályafutása legjobb időmérőjét zárta Daniel Ricciardo Bahreinben: a Toro Rosso 22 éves versenyzője életében másodszor bejutott a Q3-ba, ahol a 6. rajtkockát szerezte meg a futamra. Szombaton bízott benne, hogy a vasárnapja hasonlóan jól fog alakulni, de nem így történt, mivel elrontotta a startot, és végül csak 15. lett, még csapattársától, Jean-Eric Vergne-től is kikapott.

Ricciardo bosszús az elszalasztott pontszerzési lehetőség miatt, és elismerte, vezetés közben ostorozta magát az elbaltázott rajt után. "Ez bárkivel előfordulhat időnként. Muszáj túltenni magunkat rajta, és a versennyel foglalkozni, de hogy kegyetlenül őszinte legyek, nehéz megemészteni az ilyesmit. A második kör elején csak 16. voltam, tudtam, hogy megsérült az autóm, és tudtam, hogy elszállt a 6. helyről való rajtolás előnye" - közölte a Toro Rosso honlapján vezetett blogjában. "Ilyenkor megpróbáljuk elhitetni magunkkal, hogy az egész meg sem történt, és kapunk egy újabb esélyt. A kijelző azonban mást mutat."

Az ausztrál versenyző legközelebb a május elejei mugellói teszten ül autóba. Tudja, most már a jövőre kellene koncentrálnia, de egyelőre nem megy neki. "Hogy elfelejtettem-e a történteket? Természetesen nem. Még rágódok rajta, és ehhez hozzájárul, hogy most épp nincs más feladatom. Valamikorra rendben leszek, és várni fogom Barcelonát, de egyelőre nincs így" - vallotta be. "Néhány napig a szimulátorban fogok gyakorolni, aztán elutazok a mugellói tesztre."

Ricciardo azt írta, a mugellói pálya egyike az öt kedvencének. Legutóbb 2007-ben, az olasz Formula Renault sorozatában vezetett rajta.