Vágólapra másolva!
Susie Stoddart, aki már hetedik éve versenyez a DTM-ben, a csapat egyik fő részvényesének, Toto Wolffnak a felesége. Több nagydíjra is el fog utazni a Williamsszel.

A Williams a 29 éves versenyzőnőt, Susie Wolffot igazolta fejlesztőpilótának, jelentették be szerdán. A skót hölgy, akinek leánykori neve Stoddart volt, a csapat egyik fő részvényesének és ügyvezetői hatáskörrel nem bíró igazgatójának, Toto Wolffnak a felesége. 2006 óta a Mercedesszel indul a DTM-ben, ahol hat szezon alatt összesen 4 pontot szerzett, de korábban versenyzett a brit F3-ban és Formula Renault-ban is.

"Susie tehetséges, sikeres, profi autóversenyző, aki a világ egyik legmagasabb színvonalú sorozatában indul" - mondta Frank Williams. "Fejlesztőpilótaként csatlakozik hozzánk, ebben a minőségében a szimulátorban és egyéb technikai feladatok elvégzésével fog segíteni minket. Emellett aerodinamikai teszteket végez majd az FW34-gyel, valamint a következő hónapok során egy teljes értékű teszten is részt fog venni. Néhány nagydíjra is elkísér minket."

Williams hangsúlyozta, hogy a csapat igazgatótanácsa alapos mérlegelés után szavazta meg Stoddart kinevezését, és az eljárásban az összeférhetetlenségre való tekintettel Toto Wolff nem vett részt.

Susie Wolff azt mondta: "Remélem, sikerül bebizonyítanom, hogy a nőknek van helyük az autósport legmagasabb szintjén. Együtt fogok dolgozni a csapattal társadalmi felelősségről szóló oktatási és közlekedésbiztonsági programjában is."

Forrás: Williams

Bernie Ecclestone megjegyezte, hogy "ha Susie olyan gyors lesz az autóval, amilyen jól az autón kívül kinéz, bármelyik csapat számára hasznos szerzemény lehet. Ráadásul intelligens is. Alig várom, hogy a Forma-1-ben láthassam."

Március elején az egyik sereghajtó alakulat, a Marussia is női tesztpilótát szerződtetett a spanyol Maria de Villota személyében, a Saubernek pedig hamarosan valószínűleg szintén egy hölgy, Monisha Kaltenborn lesz a főnöke.