Vágólapra másolva!
Bár a McLaren a tesztpilótákat, Oliver Turvey-t és Gary Paffettet vetné be a gyakorláson, Hamilton is autóba ülne, hogy segítsen megérteni a gumik viselkedését.

Lewis Hamilton is szeretne részt venni az év egyetlen, szezon közbeni tesztsorozatán, amit az olaszországi Mugellóban fognak rendezni május 1. és 3. között. A McLaren eredetileg csak a tesztpilótáit, Oliver Turvey-t és Gary Paffettet vetette volna be, hogy a versenyzői pihenhessenek, Hamilton azonban a bahreini küszködés után úgy ítélte, jobb lenne neki is vezetnie.

Szerinte a teszt beosztása még változhat. "Vissza kellene ülnöm az autóba. Muszáj rájönnünk, hogy a gumik miért kopnak szét" - mondta. "Ha van más is, amit ki kell próbálnunk, vagy amit meg kell értenünk, én akarom csinálni, nem engedem át másnak."

Brit sajtóértesülések szerint a McLaren lehetővé is tenné Hamiltonnak a tesztelést. Csapattársa, Jenson Button azonban nehezen tudna időt szakítani rá, mert az első napon, május 1-jén éppen Budapest belvárosában fog száguldozni egy tavalyi MP4-26-tal.

A McLaren versenyzői a múlt hétvégi Bahreini Nagydíj előtt az összetett első két helyén álltak, de utána visszaestek a 2. illetve 4. helyre, mert Hamilton az elrontott kerékcseréket követően csak 8. lett, Button pedig műszaki hiba miatt feladta a küzdelmet.