Vágólapra másolva!
Próbálja úgy felfogni az első két versenyen történteket, hogy egyszerűen csak peches volt. Ugyanakkor megtanulta, a kiegyensúlyozott teljesítmény fontosabb annál, hogy szélsőséges formát nyújtva arasson időnként győzelmeket.  

Az első két verseny alapján úgy tűnik, a McLaren rendelkezik a legerősebb autóval a mezőnyben. A csapat Melbourne-ben és Szepangban is megkaparintotta az első rajtsort, és Jenson Button révén egy győzelmet, illetve Lewis Hamilton révén két 3. helyet szereztek. A két pilóta a harmadik, illetve a második helyet foglalja el a tabellán.

Hamilton elismerte, kissé szomorú az elszalasztott győzelmi lehetőségek miatt, viszont egyáltalán nem temeti álmait, mert szerinte eddigi 30 pontja sokat érhet a későbbiekben. "Nem tagadom, csalódás, hogy a két pole pozícióm közül egyiket sem tudtam győzelemre váltani. Azonban szívesebben gondolok erre úgy, hogy a szerencse nem állt az én oldalamon, és előbb-utóbb változni fog a helyzet" - mondta a McLaren kínai futamelőzetesében. "Nem gondolom, hogy kialakult már az erősorrend, ezért fontos lesz jó eredményeket jegyezni, amíg lehet."

"Egészében nézem a bajnokságot, noha természetesen minden versenyét szeretném megnyerni. Ugyanakkor fontosabb, hogy minden futamon pontszerző helyen érjek célba" - magyarázta. "Úgy vélem, Malajzia kiváló példa volt rá, hogy miképp kell pontokat szerezni a bajnokság érdekében. Ez volt az egyik pozitívuma annak a versenynek."

"Nyerni megyek Kínába, de ugyanolyan fontos lesz a pontszerzés, ha valamilyen okból kifolyólag nem lesz elérhető a győzelem" - tette hozzá Hamilton. "Tavaly megtanultam az egyenletes teljesítmény értékét. Semmi haszna sincs annak, ha egy jó eredményt nem tudunk megismételni a következő alkalommal."

Forrás: McLaren
Forrás: McLaren

Csapattársa, Button kiemelte a Malajziai Nagydíj utáni rövid lazítás fontosságát. "A háromhetes szünet nagyon pihentető volt. Sikerült kikapcsolódnom, pihennem és edzenem. Még mindig csak az elején járunk egy roppant hosszú szezonnak, ezért jó, hogy felfrissültem" - nyilatkozta. "Sanghajban általában jól szerepelek, kedvelem a pályáját."

Martin Whitmarsh, a wokingiak vezére szokásos stílusában összefoglalta a McLaren hangulatát: "A Vodafone McLaren Mercedesnél mindenkit hihetetlenül lelkesít az első két nagydíjon mutatott tempónk."