Vágólapra másolva!
A sebességkorlátozást nem fogja betartani, amikor a McLarennel meghódítja Budapest belvárosát. A szervezők interaktív programok tömkelegével várják az érdeklődőket április 28. és május 1. között.

Jenson Button természetesen nem sokat törődik majd a hétköznapokban érvényes sebességkorlátozással, amikor május 1-jén, egy tavalyi McLaren MP4-26-tal végigszáguld a Bajcsy-Zsilinszky úton, az Alkotmány utcán elfordulva a Parlament felé. "Nagyon érdekes érzés lesz ezen a különleges futamon szerepelni, és végigszáguldani Budapest belvárosában" - mondta.

"Arra is izgatottan készülök, hogy a Magyar Vízilabda válogatott tagjaival mérhessem össze a tudásomat, és lőhessek kapura a Vodapolo alkalmazás segítségével. Úgy tűnik, én is kipróbálhatok majd valami újat ezen a hétvégén, nemcsak a Kezdj El Valami Újat Hétvégére látogatók."

A Vodafone Belvárosi Nagydíj már szombaton, azaz április 28-án elkezdődik, és május 1-ig tart, a rendezvény csúcspontjára azonban a zárónapon kerül sor, amikor Button délután 2 és 5 óra között háromszor is végigrobog majd a kijelölt útvonalon. Az érdeklődőket ugyanakkor mind a négy napon színes, interaktív programokkal várják.

A Fashion Streeten berendeznek egy bokszot, ahol a tavalyi McLaren mellett kiállítják a versenyzők ruházatát, s ahol bárki kipróbálhat egy különleges bukósisak-szimulátort, részt vehet egy valódi kerékcserében, vezethet szimulátort, valamint egy greenbox stúdió jóvoltából virtuálisan együtt fotózkodhat a csapat pilótáival. A Versenyezz a másodpercekkel! és a Gyorsulj a legjobbakkal! programok győztesei hétfőn egy tribünön ülve élvezhetik majd Button száguldását.

Forrás: McLaren

Emellett a közeli Erzsébet téren, a Design Terminál és Akvárium területén találkozni lehet az autósport olyan hazai sztárjaival, mint Michelisz Norbert, Wéber Gábor, Talmácsi Gábor vagy Szalay Balázs, de a látogatók benevezhetnek a digitális vízilabda bajnokságba is, egy ingyenes okostelefon-alkalmazás révén kelve versenyre Hosnyánszky Norberttel és Szívós Mártonnal, a férfi vízilabda válogatott tagjaival. A szervezők a bringásokra is gondoltak: aki a leggyorsabban teljesíti a Parlamentig tartó távot a versenypályán, személyesen is megismerkedhet Buttonnal.

A gasztronómia szerelmesei a Legyél te is sztárséf! programban Stahl Judittól leshetik el a konyhaművészet trükkjeit, és lesznek események kifejezetten gyerekeknek is, akiket többek között bűvészek, művészek és néptáncosok fognak szórakoztatni az egyik közeli színpadon. Ugyanitt koncerteket is tartanak, és hétfőn már gokartozni is lehet majd a Kossuth téren kialakított pályán.

A rendezők szerint Button akár a 200 km/ó-s sebességet is elérheti McLarenjével a Bajcsy-Zsilinszky út - Alkotmány utca útvonalon, ahol addigra kijavítják a Forma-1-es autó számára elviselhetetlen úthibákat, elsimítva az aszfalt egyenetlenségeit, és megerősítve a csatornafedelek rögzítését. A biztonságról hatvan sportbíró - harminc zászlós és harminc műszaki mentő - lesz hivatott gondoskodni.


Az eseményről az [origo] is egész nap élőben tudósít, az F1Hírek olvasói a szöveges bejegyzések - interjúk, riportok, beszámolók - mellett egy folyamatos, élő videoképen is követhetik majd az eseményeket.

A további részletekről többek között a Kezdj el valami újat! nevű, kifejezetten erre a célra fejlesztett, ingyenesen letölthető okostelefon-alkalmazás segítségével lehet tájékozódni, de a programok teljes beosztását és leírását megtalálják itt is.