Vágólapra másolva!
Szűk két hét múlva már Bahreinben kellene lennie a Forma-1-es mezőnynek, de az országban ismét pattanásig feszült a helyzet. Az FIA folyamatosan figyeli az eseményeket.

A tavalyi évhez hasonlóan ismét az a veszély fenyeget, hogy a feszült belpolitikai helyzet miatt nem lehet megrendezni a Bahreini Nagydíjat. Mára túlsúlyba kerültek azok a vélemények, amelyek szerint a Forma-1-nek nem lenne szabad elutaznia az országba, a csapatok álláspontja semleges, bíznak az FIA helyzetértékelésében.

A verseny megrendezése ellen múlt héten tüntetést tartottak Bahreinben, a hatósági beavatkozás egy halálos áldozatot követelt. E hét péntekjén ötezer ember vonult utcára egy bebörtönzött aktivista szabadon bocsátását követelve, az eseményeket folyamatosan figyeli az FIA.

"Az FIA folyamatosan figyeli és elemzi a Bahreinben kialakult helyzetet" - nyilatkozta a szövetség egyik szóvivője a Reutersnek. "Napi kapcsolatban vagyunk a legmagasabb hatóságokkal, a legfontosabb európai követségekkel, a helyi szervezőkkel és természetesen a nemzetközi promóterrel."

Bernie Ecclestone szerint a bahreini események miatt nincs ok aggodalomra, a helyi autós szövetség elnöke viszont nem tudott teljes biztonságot ígérni a mezőnynek. "Az FIA garantálja a biztonságot a versenyeken, ezzel kapcsolatban, mint minden más országban, a helyi hatóságokra támaszkodik. Ezek ismételten biztosítottak minket arról, hogy minden biztonsággal összefüggő ügyet az irányításuk alatt tartanak."