Vágólapra másolva!
Sebastian Vettel figyelmeztette riválisait, hogy a zsinórban megnyert két világbajnoki cím után is éhes a sikerre.

Sebastian Vettel nem akar lazítani, a zsinórban megnyert két világbajnoki cím ellenére is ugyanolyan éhes a sikerre, mint volt. A tavalyi dominancia sem vette el a német győzelmi vágyát, ezért csalódott lesz, ha idén nem sikerül nyernie.

"Mindig a világbajnoki cím megnyerése volt a célom" - mondta Vettel a Red Bull promóciós rendezvényén, Ausztráliában. "Több szempontból is nagy megkönnyebbülés volt számomra az első vb-cím elhódítása, bebizonyítottam magamnak, hogy meg tudom csinálni. Ez minden másnál fontosabb, mert már senki nem veheti el tőlem."

"A nagy megkönnyebbülés azonban nem jelenti azt, hogy nem érdekel, mi a következő lépés. Éppen ellenkezőleg, ilyenkor tudjuk, hogy minden a nulláról indul, és természetesen meg akarjuk csinálni újra. Soha nem kellett megkérdeznem magamtól, hogy akarom-e ezt újra, vagy hogy egyáltalán miért vagyok itt. Semmi nem változott, még mindig éhes vagyok a sikerre, és csalódott leszek, ha valaki legyőz - ami biztosan így van jól."

"Egyszer mindenki alulmarad, ez nem a konkrét napról, hanem a visszavágásról szól. Nincs semmi baj a vereséggel, sok versenyünk van, aki átlagban a legkiegyensúlyozottabb teljesítményt nyújtja, az érdemli meg a bajnoki címet."

Forrás: Red Bull

"Éretlenség lenne azt hinni, hogy semmi nem romolhat el. Annak alapján, amit eddig láttam és amin eddig átmentem, pontosan tudom, hogy nem alakulhat mindig, minden a mi kedvünk szerint. Ez így volt az elmúlt néhány évben, sőt még a tavalyi szezonban is voltak olyan versenyek, amelyeken jobb teljesítményt nyújthattunk volna. Így megy ez."

"Soha nem tudhatjuk, mi fog történni, de unalmas is lenne, ha tudnánk. Idén ez különösen igaz, az összes csapat nagyon közel van egymáshoz, lehet néhány meglepetés is. A Lotus nagyon erősnek tűnt a teszteken. Már csak néhány nap, és sokkal többet tudunk majd."

Ugyan Vettel utolsó barcelonai tesztnapját váltóhiba zavarta meg, a világbajnok nem aggódik a megbízhatóság miatt. "Jó lett volna, ha többet mehetünk, de a megbízhatóságunk szerintem nem borzasztó. Rosszabbnak tűnhet a helyzet, mint amilyen valójában. Mindig eltart egy ideig az új autó kiismerése, a hibák kijavításához akár szét is kell szedni. Ez nem egyszerű, emiatt értékes időt veszítünk a pályán, de ennek ez a módja. Az idei teszteken minden problémára gyorsan találtunk megoldást."

Vettel a szezonnyitó előtt is elnevezte új autóját, ezúttal jelző nélküli női nevet választott. RB8-asát idén Abbeynek fogja hívni, ami tekintettel arra, hogy nagy Beatles-rajongó, valószínűleg az Abbey Roadra utal. "Abbeynek fogom nevezni, miért is ne? Először 'Mindenki felesége' lett volna a neve, de az új, lépcsős orr nem valami szexi, ezért inkább az Abbey mellett döntöttem."

A német versenyző általában sikamlós elnevezéseket választ autóinak: az osztrák istállónál töltött első évében, 2009-ben "Kate" és "Kate's dirty little sister" (Kate mocskos kishúga) névre hallgatott a két versenygép, majd 2010-ben "Luscious Liz" (buja Liz) és "Randy Mandy" (kéjenc Mandy) volánja mögött szerezte meg első vb-címét. Tavaly "Kinky Kylie" (romlott Kylie) lett a nyerő, ezt a kocsit utóbb megkapta ajándékba Dietrich Mateschitz csapattulajdonostól.