Vágólapra másolva!
Michael Schumacher szerint két évvel ezelőtti visszatérésének egyik oka a teszttilalom volt. Most több időt tud családjával tölteni.

2010-es visszatérése óta Michael Schumacher még nem ért el kiugró eredményt, amit sokan azzal magyaráznak, hogy a német legjobb éveivel ellentétben már nem lehet korlátlanul tesztelni. Elképzelhető, hogy van ebben igazság, a hétszeres bajnok azonban most elárulta, hogy visszatérésének egyik oka éppen a teszttilalom volt.

A német Bild faggatta Schumachert arról, hogy mégis miért akart újra versenyezni, amikor családi körben nyugodtan élvezhette volna a csendes milliomoséveket. "Mert a versenyzés a szenvedélyem" - válaszolta Schumacher. "És mert a versenyzés nem jelenti azt, hogy a családommal nem lehetek együtt."

"Amikor visszatértem, a döntés egyik oka éppen az volt, hogy a Forma-1 kevesebb időt vesz el az életemből, mint az 'első karrierem' alatt. Akkor minden futam után teszteltünk, most szezon közben nincs ilyen. Rengeteg időm marad a családomra, enélkül szó sem lehetett volna visszatérésről."

Schumacher egyelőre nem döntötte el, hogy meghosszabbítja-e 2012 végén lejáró szerződését a Mercedesszel, arra viszont nem nagyon lát esélyt, hogy esetleg újra a Ferrarihoz megy. "Annak a valószínűsége, hogy pályafutásomat nem a Mercedesnél, hanem valamelyik másik csapatnál fejezem be, annyira csekély, hogy nem is akarok beszélni róla."