Vágólapra másolva!
A német versenyző azt tekinti a legfontosabbnak, hogy a legjobb csapattá tegye a Mercedest, az odáig vezető úton nem akar feltétlenül győzelmeket aratni.  

Hiányzik Nico Rosberg karrierjéből a Forma-1-es győzelem, pedig hat idény alatt már 108 futamon vett részt. Nála több versenyen csak kilenc pilóta indult úgy, hogy egyszer sem ért célba elsőként.

A 26 éves német azonban türelmes, mivel hosszú távú terve az, hogy az élre repítse csapatát, a Mercedest. Ennek mindent alárendel, és inkább tartós sikerekre vágyik, mint hogy alkalomadtán arasson egy győzelmet. "Nem akarok mindenáron nyerni. A győzelem pompás lenne, de sokkal fontosabb az a folyamat, hogy a legjobbá tegyük a csapatot. Ez némi időbe fog telni, viszont nagyszerű, hogy benne lehetek a projektben. Élvezem, teljes mértékben motivált vagyok, és alig várom a szebb időket" - nyilatkozta a Sky Sportsnak.

A Mercedes bíztatóan szerepelt a 2012-es szezon előtti teszteken, sok csapat erősnek tartja őket. Rosberg elismerte, hogy elégedett az eddigi teljesítménnyel. "Jól alakult a felkészülésünk télen. Fittebb vagyok, mint valaha, ez az autónk lényegesen jobb alapokkal rendelkezik, ráadásul megbízhatóan is működött a teszteken, ezért sok kört tettünk meg, illetve a teljesítmény javítására tudtunk összpontosítani. A kezdés kiváló volt számunkra" - közölte.

A német versenyző szerződését tavaly meghosszabbították, így legalább 2013 végéig a Mercedesnél marad.