Vágólapra másolva!
A McLaren csapatfőnöke reméli, hogy a szorosnak látszó mezőnyben ők is harcba szállhatnak majd a világbajnoki címért. Szerinte Lewis Hamilton mindent megtesz, hogy újra bizonyítsa tehetségét.

Martin Whitmarsh úgy gondolja, az idei bajnokságban egyik csapat sem tud majd akkora előnyt kiépíteni, mint a Red Bull 2011-ben. Az osztrákok a tavalyi tizenkilenc futamon összesen tizenkét győzelmet arattak, és csak egyszer fordult elő, hogy nem ők indulhattak az első rajtkockából. A McLaren csapatfőnöke szerint idén nem valószínű, hogy bármely alakulat részéről hasonló egyeduralmat láthatunk. "A rossz hír az, hogy mi nem tűnünk dominánsnak - a jó pedig az, hogy a többi csapat sem" - nyilatkozta a McLaren telefonos sajtókonferenciáján. "Úgy érezzük, ütőképesek vagyunk. Az autó viszonylag megbízhatónak tűnik, a versenyzők elégedettek vele, lelkesek."

Whitmarsh bizakodó a világbajnoki esélyekkel kapcsolatban, azonban elképzelhetőnek tartja, hogy egyesek még nem mutatták meg az igazi formájukat. "Lehet, hogy néhány csapat még rejtegeti a valódi képességeit, de az is igaz, hogy a Red Bullhoz hasonlóan mi sem végeztünk időmérős szimulációkat. Mások talán kevesebb üzemanyaggal köröztek" - vélekedett a 2011-ben hat győzelmet szerző, s így a konstruktőri bajnokság második helyén végző istálló főnöke.

"A téli tesztek mindenesetre jobban sikerültek, mint tavaly, és két nagyszerű, győzelemre éhes versenyzőnk van - ez valószínűleg azt jelenti, hogy képesek leszünk futamokat nyerni" - folytatta. "Ha eleget megnyerünk belőlük, akkor pedig a világbajnoki cím is a miénk lehet."

A csapaton belül tavaly Jenson Button nyújtott meggyőzőbb teljesítményt, a bajnokság második helyén végzett, míg Lewis Hamilton csak ötödik lett. A brit 2011-ben a sorozatos ütközéseivel, ellentmondásos nyilatkozataival és magánéleti problémáival hívta fel magára a figyelmet, Whitmarsh azonban biztos benne, hogy idén képes lesz a visszavágásra.

"Kivételesen magas elvárásai vannak önmagával szemben. Hiába nyert tavaly három futamot, ő ennél többet vár magától" - magyarázta. "Egy profi sportoló ilyenkor átgondolja az életének minden részletét, hogy rájöjjön, miben fejlődhet. Egyértelműen az lesz Lewis célja, hogy idén ne csak a csapattársát, hanem mindenki mást is legyőzzön."