Vágólapra másolva!
A McLaren brit versenyzője szerint a brazil veterán megérdemelte volna, hogy méltó módon búcsúztassák el a Forma-1-től.

Jenson Button korábban Rubens Barrichello csapattársa volt 2006 és 2009 között először a Hondánál, aztán az abból képződött Brawn GP-nél. A McLaren pilótája szerint a 39 éves brazil azzal, hogy a holtszezonban olyan eltökélten küzdött a Forma-1-es versenyzői állása megtartásáért, elszalasztotta a méltó búcsú esélyét.

"Ő számomra barát , négy évig dolgoztunk együtt, nagyon tisztelem" - válaszolt Button az Autosportnak arra a kérdésre, hogy hiányozni fog-e neki Barrichello jelenléte a paddockból. "Szerintem mindannyian csalódottan vettük tudomásul, hogy idén már nem fog versenyezni, és azért is szomorúak lehettünk, mert úgy döntött, harcolni fog a versenyzőülésért, hiszen így nem rendezhettünk egy nagy partit neki Brazíliában."

"De Rubens vérbeli versenyző, és még mindig szereti ezt csinálni. Már majdnem 40 éves, több nagydíjon indult, mint bárki más, de még mindig versenyezni akar, éhes a sikerre - és még mindig gyors. Az autó beállításában az egyik legjobb a mezőnyben. Most elkezdődik az új karrierje az IndyCarban - ez bátor döntés - azok után, hogy olyan sokáig itt versenyzett. Rubens biztosan erős lesz."

Button azt is elmondta, hogy Räikkönen visszatérése jó tanulság lehet azoknak, akik a kiszállást fontolgatják. "Ez azt mutatja, hogy nem szabad túl hamar kiszállni. Minden munkában vannak dolgok, amiket nem szeret annyira az ember, de a miénk az egyik legjobb meló a világon. Az, hogy Michael Schumacher elment és visszatért, hogy Kimi Räikkönen elment és visszatért, azt bizonyítja, hogy óvatosan kell megválasztani a kiszállás időpontját."