Vágólapra másolva!
Olasz lapértesülés szerint a Ferrari teljesen átépíti 2012-es autóját. A változtatások szükségessé tehetik, hogy az F2012-es újra átessen a törésteszteken.

A Gazzetta dello Sport című lap értesülése szerint komoly változtatásokra készül 2012-es autójával a Ferrari. A lap úgy tudja, az olaszok olyan mértékben építik át a kasztnit, hogy akár a kötelező töréstesztek megismétlése is szükségessé válhat. A módosítások az autó oldaldobozát és környékét érintik.

Luca di Montezemolo Ferrari-elnököt nagyon aggasztja, hogy az alakulat több vezetője is úgy nyilatkozott, az F2012-es a szezon elején még a dobogóra sem lesz elég erős. Ez a véleménye Fernando Alonsónak is, aki a nyilatkozatstop ellenére kijelentette, hogy a Ferrari eleinte küszködni fog.

"Remélem, nem igaz, hogy kezdetben szenvedni fogunk, bár Alonso mindig nagyon tárgyilagos" - mondta Montezemolo. "Szeretném megérteni, mi történik, és jó lenne arra is választ kapni, hogyan végezhetnénk el a lehető leghamarabb a szükséges változtatásokat."

Montezemolo részben a szabályokat okolja a csapat vesszőfutása miatt. "Nem szeretem ezt az F1-et. Az aerodinamika szerepe 90 százalékos, csak a KERS-fejlesztéseket tudjuk hasznosítani az utcai autókban."

Bernie Ecclestone viszont egyelőre nem aggódik a Ferrari formája miatt. "Hamarosan elindulnak felfelé, az első értékelésekkel úgyis meg kell várni az első két-három versenyt. Nagy meglepetés lehet idén a McLaren, a teszteken is látszott, hogy nagyon versenyképesek."

Forrás: Ferrari