Vágólapra másolva!
Elismeri, hogy csapattársa tavaly közelebb került hozzá, de szerinte ennek csak az volt az oka, hogy az időmérő veszített a jelentőségéből.

Nico Rosberg nem tagadja, hogy a Forma-1-be 2010-ben visszatérő csapattársa, Michael Schumacher tavaly ledolgozott hozzá képest valamennyit a hátrányából, attól azonban nem tart, hogy a trend folytatódik, és idén már meg is előzi őt.

"2010-hez viszonyítva közelebb került hozzám, de ez jórészt a gumiknak és a DRS-nek volt köszönhető, amelyek miatt könnyebb lett előzni" - mondta Rosberg a Car című szaklapnak. "2011-ben elvesztette a jelentőségét az időmérő, leginkább ez volt a magyarázat. Ugyanakkor Michael is magasabbra tette a lécet: jobb teljesítményt nyújtott."

Bár Schumacher előző évi, 70 pontos hátrányát tavaly 13-ra dolgozta le, ebben közrejátszott az is, hogy Rosberg 53 ponttal kevesebbet gyűjtött, mint egy szezonnal korábban. S jóllehet, az időmérőkön 16:3 arányú vereséget szenvedett csapattársától, a hétszeres világbajnok a hosszú etapokon már fel tudta venni vele a versenyt.

Forrás: Mercedes
Forrás: Mercedes

"Tavaly év elején nagyon felnéztem rá, de mostanra teljesen normalizálódott köztünk a helyzet. Egyenlő esélyekkel indulunk, és sokkal lazább lett a viszonyunk. Tisztelem a sport iránti elhivatottságáért és a hozzáállásáért. Ezt nagyon tanulságos látni" - mondta Rosberg.

A két versenyző párbaja idén is folytatódik. Sőt már el is kezdődött: a múlt heti teszten a régi Mercedesszel a heti összesítésben az élen végző Rosberg kilenc tizedmásodpercet vert Schumacherre - igaz, ő a lágy, míg csapattársa a kemény keverékű gumikon érte el a legjobb időeredményét.

Noha Rosberg 108 nagydíjon túl még mindig első futamgyőzelmére vár, azt állítja, ez nem nyomasztja.

"Nagyon sok örömet tudnak szerezni azok a versenyek, amelyeken érzem, hogy szép munkát végeztem, például amikor hatodik lettem Abu-Dzabiban" - mondta. "Biztosra veszem, hogy el fog jönni az én időm, ha jó autót kapok. Már alig várom az első győzelmemet, mert tudom, hogy fantasztikus élmény lesz, de szó sincs róla, hogy most szenvednék valamiféle hiányérzet miatt."