Vágólapra másolva!
A csapat egy nappal nyilvános színre lépése előtt azt állítja új modelljéről, hogy ránézésre nem érdemes túl sokat várni tőle.

A Red Bull technikai igazgatója, Adrian Newey a múlt héten azt mondta, szerinte a Mercedes azért várt egészen a barcelonai tesztig új autójának bemutatásával, mert valamilyen trükkös műszaki megoldást rejteget, amiről nem szeretné, ha az ellenfelei túl korán láthatnák. Maga a csapat azonban már egy nappal a W03 nyilvános leleplezése előtt cáfolta ezt, kijelentve, hogy nem lesz rajta semmilyen egzotikus technológia.

"Nem hiszem, hogy ránézésre fel fog tűnni rajta bármilyen nagy meglepetés, amikor bemutatjuk" - mondta a Mercedes sportprogramjának főnöke, Norbert Haug az Autosportnak. "Ugyanakkor remélem, hogy vannak rajta ügyes megoldásaink, és voltak jó ötleteink a tervezése közben."

"Csak stabil alapot kell biztosítania, amelyre lehet építkezni. Az biztos, hogy nem forgattuk fel vele fenekestül a világot, de jócskán előre kell lépnünk vele."

Noha a Mercedesnek tavaly még a 2010-es eredményeit sem sikerült megismételnie, a csapatnál egész télen hangsúlyozták, hogy idén nem lehet vb-győztes autót várni tőlük. Most Haug is figyelmeztetett rá, hogy nem számíthatnak azonnali javulásra, és a tavalyi modelljük viszonylag szerénynek tartott képességei ellenére nem kezdték a nulláról a tervezést.

"Ezt nem nevezném új kezdetnek" - mondta. "Az új autónk annak az eredménye, amit az elmúlt két évben megtanultunk. Az első évben három dobogós helyünk volt, csak tavaly nem a megfelelő irányba tartottunk. Akkor is akadtak jó versenyeink, mint például a Kínai Nagydíj, ahol a pályán az első gumik tapadása volt a szűk keresztmetszet, így jobb teljesítményt tudtunk nyújtani. Összességében viszont nem ütöttük meg a szintet."