Vágólapra másolva!
Bár Mark Webber tudja, hogy "semmi sem tart örökké", egyelőre nem gondolkozik a visszavonuláson, és felfrissülve várja az új idényt.

Mark Webber 2012-ben a tizenegyedik szezonját kezdi meg a Forma-1-ben, és mivel az utóbbi években rendszeresen gyengébb teljesítményt nyújtott, mint csapattársa, Sebastian Vettel, gyakran kell a visszavonulásáról szóló kérdéseket megválaszolnia. A 35 éves ausztrál, akinek év végén lejár a szerződése a Red Bullnál, már többször elmondta, egyelőre nem tudja, mikor hagyja abba a versenyzést.

"Egyáltalán nem" - válaszolta Webber a Sunday Age című ausztrál újságnak arra a kérdésre, hogy gondolkozik-e a 2012-es szezon végén történő visszavonuláson. "De már sokat láttam a pályán és azon kívül is, hogy tudjam: semmi sem tart örökké."

A Red Bull által támogatott fiatal versenyzők közül Daniel Ricciardónak és Jean-Eric Vergne-nek van a legnagyobb esélye ara, hogy a jövőben az osztrák csapatnál versenyezzen. A két pilótát a Toro Rosso le is szerződtette 2012-re, s ha valamelyikük kiemelkedő teljesítményt nyújt, jó esélye van arra, hogy jövőre Vettel csapattársa legyen. Webber ennek ellenére nem foglalkozik az újságírók találgatásaival. "Négy évvel ezelőtt azt írták, hogy Kimi (Räikkönent) szerződtetik a helyemre" - emlékeztetett rá.

Webber 2011-ben nem tudta felvenni a versenyt csapattársával, Vettel tizenkét győzelmével szemben csak egy versenyt tudott megnyerni. Ennek ellenére úgy érzi, idén lesz esélye a visszavágásra "Nagyon jól telt a téli szünetem. Azt mondtam magamnak: 'Szedjük össze magunkat, és felfrissülten térjünk vissza!' Feltöltődtem az új idény előtt, ez a legfontosabb" - jelentette ki.

Forrás: Red Bull