Vágólapra másolva!
Idén nem lesz ott a paddockban a Toro Rosso exversenyzője.

Jaime Alguersuari mindössze 21 évesen visszavonult, miután a Toro Rosso nem hosszabbította meg a szerződését. Míg csapattársa, Sébastien Buemi a Red Bull tartalékversenyzője maradt, ő a hétvégén bejelentette, hogy idén nem vállal semmilyen szerepet a Forma-1-ben.

"Idén nem fognak látni, de elégedett vagyok azokkal a fantasztikus, életre szóló tapasztalatokkal, amiket a Forma-1-ben szereztem" - írta a Twitteren. "Mindenkinek köszönöm a támogatást."

Alguersuari a tavalyi szezont abban a hiszemben versenyezte végig, hogy Buemivel az állásáért küzd, és kettejük közül a gyorsabbik folytathatja majd a pályafutását. A mérlegük azonban szinte egyforma lett: az időmérőkön ugyan 12:7 arányban Buemi nyert, de mindketten hétszer szereztek pontot, és a párharcuk 6:6-os döntetlennel zárult. Ezután a Toro Rosso egyiküket sem tartotta meg, Jean Eric Vergne-t és Daniel Ricciardót igazolva le a helyükre. Sajtóértesülések szerint a csapat spanyol szponzora, a Cepsa elégedetlen volt a döntéssel, végül azonban nem vonta meg a támogatását.

Alguersuari ugyanakkor várhatóan folytatja a versenyzést valamelyik másik sorozatban, amiről hamarosan bejelentést tesz.