Vágólapra másolva!
Hómobilbalesete miatt a kezét átmenetileg kímélni kellett, de a trénere szerint ez nem hátráltatta a fizikai felkészülésben.

Az elmúlt két évet a rali-világbajnokságban töltő Kimi Räikkönen tavaly decemberben esett el egy ausztriai hómobilversenyen, röviddel az után, hogy 2012-től aláírt a Lotus-Renault-hoz. Szerencséje volt, mert a balesetben csak a csuklója sérült meg, és leginkább a büszkeségén eset csorba. "A YouTube-on mindenki megnézheti, hogy mi történt. Valószínűleg ez volt a leglassabb és legkisebb bukás, amelyet valaha elszenvedtem. Szinte már kínos volt" - mondta.

Robert Kubica tavalyi ralibalesete után a Lotusnak különösen rosszkor jött volna, ha Räikkönen komolyabban megsérül, már csak azért is, mert a két éves kihagyás után a szokásosnál alaposabb fizikai felkészülésre van szüksége. Trénere, Mark Arnall szerint azonban a baleset miatt csak kis mértékben kellett változtatni az edzésprogramján.

"A nyak és a lábak edzését teljesen változatlanul folytattuk, és rendben haladtunk vele" - mondta a finn Turun Sanomatnak Arnall. "Kimi jó formában van."

Räikkönen esése a hómobillal

Arnall úgy véli, a finn számára nem jelent gondot, hogy még a január végén kapott két extra tesztnappal együtt is csupán nyolc napot vezethet majd a szezon kezdete előtt. Elárulta azt is, hogy Räikkönen olyan Technogym kondigépet használ, amellyel az F1-es üléspozícióban edzhet.

"A megfelelő helyzetben ül, és pontosan olyan izommunkát kell végeznie, mintha vezetne. Csak a nyakizmok nem terhelődnek ugyanúgy, hiszen nincsenek igazi oldalerők" - magyarázta.