Vágólapra másolva!
A német versenyző bízik Ross Brawn terveiben, szerinte máris megmutatkoznak az átszervezés eredményei.

Noha a Mercedes 2010-ről 2011-re nem tudott előrelépni - sőt, 49-cel kevesebb pontot szerzett, és egyszer sem jutott fel a dobogóra, holott két évvel ezelőtt ez kétszer is sikerült -, Nico Rosberg bízik abban, hogy a csapatfőnök Ross Brawn tervei hamarosan meghozzák a gyümölcsüket.

"Ő pontosan tisztában van vele, hogy mire van szükségünk, ha mi akarunk lenni a legjobb csapat" - nyilatkozta az Auto Motor und Sportnak. "Már eddig is sok jó szakember dolgozott nálunk, csak nem tudtunk rendesen fejlődni együtt, amíg nem mindenki volt a megfelelő helyen. Mostanra a helyükre kerültek az építőkockák. Bob Bell, Geoff Willis és Aldo Costa személyében van három új kulcsfiguránk, és nagyon hiszek Rossban. Érezni lehet rajta, hogy mennyire ambiciózus."

Bellt még tavaly februárban szerződtette technikai igazgatónak a Mercedes, míg Costa, aki korábban a Ferrarinál dolgozott hasonló szerepkörben, december 1-jén állt munkába, mint a tervezésért és fejlesztésért felelős "technológiai igazgató". A mérnökigazgatóvá kinevezett Willis október 17-én csatlakozott a csapathoz, így neki már lehetett beleszólása a 2012-es modell tervezésébe.

Forrás: Mercedes

A Mercedes a többi élcsapattal ellentétben a tavalyi autójával fogja megkezdeni a tesztelést, és csak az előszezon második tesztjére készíti el új modelljét, hogy ezzel is meghosszabbítsa a fejlesztési időt. Rosberg azonban nem számít az erőviszonyok drámai átrendeződésére. "Bárhogy is alakuljanak a szabályok, a Red Bull erős lesz" - vélte. "Megvan a szakértelmük, az infrastruktúrájuk és minden adottságuk ahhoz, hogy ők maradjanak a legjobbak."