Vágólapra másolva!
Lewis Hamilton szerint a McLaren autója sokkal versenyképesebb lesz idén, mint 2011-ben, azonban továbbra is a Red Bullt tartja a bajnokság legnagyobb esélyesének.

A McLaren az elmúlt években a vártnál gyengébben kezdte az idényt, és a szezon második felében javult a formájuk. Ezért most mindent megtesznek azért, hogy a 2012-es idénynek egy olyan autóval vághassanak neki, amely már az első futamon versenyképes lesz - Lewis Hamilton szerint ez kulcsfontosságú lehet a bajnokság szempontjából.

"Télen mindig arról álmodozunk, hogy az autónk, amellyel megérkezünk az idénynyitóra, azonnal gyors lesz" - nyilatkozta a brit a Gazzetta dello Sportnak. "Az elmúlt két szezonban ez nem így történt. Remélem, idén ez megváltozik: ha jól kezdünk, könnyebben maradhatunk az élen."

Bár a 2012-es autót február elején tesztelhetik először, Hamilton már most lát biztató jeleket. "Azok alapján, amit eddig láttam belőle, az új McLaren sokkal jobbnak tűnik, mint a tavalyi" - árulta el. A 2008-as világbajnok ennek ellenére úgy gondolja, idén is az elmúlt két szezon győztese, a Red Bull a bajnokság legnagyobb esélyese.

Forrás: McLaren

"A Red Bull tulajdonképpen a 2009-ben bevezetett aerodinamikai megoldásokat fejlesztette tovább. A 2011-es szezon közepén elképesztőek voltak, ők álltak a legmagasabb szinten, ráadásul szinte soha nem romlott el az autó" - méltatta az ellenfelet. "Ezzel szemben a mi autónk hiába volt hasonlóan megbízható, a teljesítményt tekintve nem tudtunk felnőni hozzájuk."

2011-ben pályafutása során először fordult elő Hamiltonnal, hogy a csapattársa több pontot szerzett nála: míg Button a második helyen végzett a bajnokságban, Hamilton csupán az ötödik pozíciót tudta megszerezni. Ennek ellenére nem érzi úgy, hogy idén nagyobb nyomás nehezedik rá.

"Jenson nagyon gyors, és egy nagyon erős mérnökgárdát gyűjtött maga köré" - magyarázta Hamilton. "Nyilvánvalóan mindig előtte szeretnék végezni, és nem vagyok boldog, ha ez nem sikerül. Pszichológiai szempontból viszont egyáltalán nem jelent problémát. Ráadásul nagyon jól kijövök vele, hiszen ő egy nyitott, vidám srác."