Vágólapra másolva!
A Force India exversenyzőjét már súlyos testi sértéssel vádolják, amiért a tavalyi Kínai Nagydíj után egy szórakozóhelyen megvágta a Lotus-Renault társtulajdonosa, Eric Lux nyakát. Akár négy évet is kaphat.

Adrian Sutil a tavalyi Kínai Nagydíj után egy sanghaji szórakozóhelyen, az M1NT-ben szólalkozott össze a Lotus-Renault anyacégét, a Genii Capitalt Gérard Lopezzel közösen irányító Eric Luxszal. A veszekedésük tettlegességig fajult, Sutil egy törött pezsgőspohárral olyan súlyosan megvágta Lux nyakát a bal oldalán, hogy 24 öltéssel kellett összevarrni.

Luxot a diszkó biztonsági emberei kísérték el a liftig, és a sebész később azt mondta neki, hogy a vágás alig néhány milliméterrel került el egy fontos arcideget. "Csak a liftben ébredtem rá, hogy mi történt. Azt hittem, három perc van hátra az életemből!" - mondta még tavaly a Frankfurter Allgemeine Zeitungnak.

Bár Sutil utólag elnézést kért tőle, és azt állította, véletlenül sebezte meg, Lux feljelentést tett ellene. Az eljárás csütörtökön indult meg a müncheni bíróságon, és a vádat a tényállás ismeretében súlyos testi sértésre változtatták. Elképzelhető, hogy Sutil barátjának, Lewis Hamiltonnak is tanúskodnia kell majd az ügyben, mivel jelen volt az incidensnél, mert éppen az ő néhány órával korábbi nagydíjgyőzelmét ünnepelték.

A németországi törvények szerint a Force India exversenyzője - aki jelenleg a Williams szabadon maradt pilótaülésére pályázik - akár négyéves börtönbüntetést is kaphat, menedzsere, Manfred Zimmermann azonban reméli, hogy felmentik. Szerinte Sutil csak a pezsgőt akarta Lux arcába löttyinteni, amikor a törött pohár megvágta Lux nyakát.