Vágólapra másolva!
Bár állás nélkül maradt, a sport történetének legrutinosabb versenyzője nem hajlandó lemondani az F1-ről. Nem neheztel a Williamsre sem.

Egyelőre úgy tűnik, Rubens Barrichello rekordhosszúságú pályafutása véget ért, mert a Williams 2012-re nem hosszabbította meg a szerződését, Bruno Sennát választva a helyére. Noha a brazil veterán már ezen a héten kipróbál egy IndyCart, azt állítja, valójában még nem adta fel, hogy a Forma-1-ben maradjon.

"Továbbra is él bennem a vágy, hogy nekivágjak huszadik idényemnek. Soha nem lehet tudni, hogy mi történik" - mondta az O Estado de Sao Paulo című lapnak. "A dolgok rengetegféle okból változhatnak, megeshet, hogy valaki visszahív a gyorsaságom és a rutinom miatt. Kimi Räikkönen és Michael Schumacher is visszatért, ezért nem látom be, hogy én miért ne tehetném."

"Nem azért kellett távoznom a Williamstől, mert rosszul vezettem. Frank személyesen hívott fel, hogy elmondja: úgy döntöttek, másik versenyzőt igazolnak a helyemre. Közismert, hogy a Williams költségvetési nehézségekkel küszködik, ezért olyan pilótát kellett választaniuk, aki jobban megfelel az igényeiknek. Ez érthető."

Bár Barrichellót végül éppen honfitársa túrta ki a helyéről, azt állítja, nem haragszik Sennára. "Bruno felhívott, és szinte feldúltnak tűnt, ezért rászóltam, hogy hagyja már abba, hiszen barátok vagyunk. A legjobbakat kívántam neki" - mesélte. "Elmondtam, hogy a Williamsszel van vitám, nem vele. Azt majd meglátjuk, hogyan boldogulnak az autó fejlesztésével, ha két tapasztalatlan versenyzőjük van, de az (Senna) mellett szól, hogy a mérnökök azt állították nekem, jobb autót kap, mint én tavaly. A Williamsnek csak több pénzre van szüksége ahhoz, hogy fejlődjön."

Barrichello megígérte a feleségének, hogy oválokon semmiképpen nem fog versenyezni, ezért ha az IndyCarra is vált, valószínűleg csak a hagyományos pályákon állt rajthoz. "Ez fontos kérdés" - ismerte el. "Mielőtt azonban megválaszolom, ki kell próbálnom az autót. Mindig megvan a lehetőségem rá, hogy az oválok nélkül teljesítsem a szezont."

"Jelenleg senkivel nincs érvényes szerződésem, úgyhogy szabadon tesztelhetek. Nyitottan állok hozzá. Ha érezni fogom azt a szenvedélyt az autó vezetése közben, amit megszoktam, akkor miért is ne? Elvégre imádok versenyezni."