Vágólapra másolva!
A brazilnak tetszett az autó, amit hétfőn próbált ki, és már húsz kör után olyan köridőket futott vele, mint Tony Kanaan.

Jól sikerült Rubens Barrichello első sebringi tesztnapja a KV Racing IndyCar csapattal, így nem kizárt, hogy a Williamstől menesztett brazil F1-es veterán a tengerentúlon folytatja a pályafutását.

"Újra gyereknek érzem magam" - lelkendezett Barrichello, miután 94 kört, mintegy 230 kilométert tett meg a 2.2 literes, V6-os biturbóval hajtott Dallarában a pálya rövid vonalvezetésén. "Nagyon jó és eredményes napom volt, sokféle beállítást kipróbáltunk. Lehet újoncnak is nevezni, bár 33 éve végzem ezt a munkát! Délelőtt csak igyekeztem hozzászokni az autóhoz, és közben nem csinálni semmi butaságot, mert természetesen nem akartam a falban végezni. Más volt, mint amihez hozzá vagyok szokva, de remekül éreztem magam benne."

Barrichello, akit a családja is elkísért a tesztre, nem tartja kizártnak, hogy az IndyCarba szerződjön. "Ha pusztán szórakozásból csinálnám, nem lenne vele probléma" - vélte. "Még mindig rajongok a sebességért, lélekben fiatalnak érzem magam, és úgy hiszem, továbbra is egyre jobb leszek. Pillanatnyilag nagyon elégedett vagyok azzal, amit itt tapasztaltam. Régóta szeretem az IndyCart. Remek a hangulat, nagyszerű a versenyzés. Majd meglátjuk, mi lesz. Először beszélnem kell a családommal és Jimmy (Vasser csapatfőnökkel). Eddig tetszik."

Forrás: IndyCar

A teszt ötlete Barrichello barátjától és egyik fiának keresztapjától, a KV Racing versenyzőjétől, a szintén brazil Tony Kanaantól származott, aki elárulta róla, hogy "húsz kör után már ugyanolyan köridőket futott, mint én!"

"A télen beszélgettünk róla, de csak akkor lett komoly az ötlet, amikor egyszer (Sebringben) teszteltem, és bejelentették, hogy ő nem fog a Williamsnél versenyezni. Kitwitteltem egy képet az autómról, odaírva, hogy 'csak rád vár'" - tette hozzá. "Aztán felhívtam, és megkérdeztem tőle, hogy hékás, miért nem jössz el tesztelni hozzánk a hónap végén? Ő igent mondott, úgyhogy felhívtam Jimmyt."

"Nagyszerű, hogy itt van velünk egy srác, akit a testvéremnek nevezhetek. A tapasztalata és a tudása révén már ezen a teszten is kipróbálhattunk néhány új ötletet, tehát tényleg hasznos volt, hogy itt volt velünk. A sorsa a saját kezében van."

Egy brazil TV riportja Barrichello hétfői tesztjéről

Mivel a KV Racingnek Kanaanon kívül jelenleg nincs több igazolt versenyzője a 2012-es szezonra, Barrichello előtt nyitva áll a csapat ajtaja. "Az biztos, hogy remekül szórakoztunk a közös munka során" - mondta róla Vasser. "S ami még fontosabb, ha ilyen hatással van Tonyra, muszáj megtalálnunk a módját, hogy velünk maradjon."

A tesztet a helyszínről követő Randy Bernard, az IndyCar vezérigazgatója szintén jó ötletnek tartaná, hogy Barrichello náluk folytassa. "Ha Rubens csatlakozna hozzánk, az azt jelentené, hogy továbbra is egyre erősebb versenyzők érdeklődését sikerül felkeltenünk" - mondta. "Az eredményei már önmagukban elegendőek ahhoz, hogy emeljék a sorozat fényét, és lázba hozzák a közönségünket. Ha visszagondolunk az IndyCar történetére, és az olyan nagyjaira, mint Nigel Mansell és Emerson Fittipaldi, ők is sokat tettek az elismertségéért."

Barrichello még kedden is folytatja a tesztelést Sebringben.