Vágólapra másolva!
Amennyiben Felipe Massa teljesítménye 2012-ben sem javul lényegesen, valószínűleg távoznia kell a Ferraritól. A csapat elnöke több versenyzőt is alkalmasnak tart a brazil helyének betöltésére.

Felipe Massa 2012-ben már a hetedik szezonját kezdheti meg a Ferrarinál, azonban könnyen lehet, hogy az idény után el kell búcsúznia az olaszoktól. A brazil szerződése az év végén lejár, és az istálló nincs megelégedve a 2011-es szezonban nyújtott teljesítményével: míg csapattársa, Fernando Alonso tízszer állhatott dobogóra, és a silverstone-i futamot meg is nyerte, Massa egyszer sem tudott az ötödik helynél előrébb végezni.

"2012 sorsdöntő év lesz Felipe számára. A tavalyi idényben nyújtott teljesítményével nem voltunk elégedettek, de ő sem volt az saját magával" - nyilatkozta a Corriere dello Sportnak a Ferrari elnöke, Luca di Montezemolo, aki ennek ellenére továbbra is hisz benne, hogy a brazil visszatérhet régi formájához. Massa ugyanis korábbi ferraris éveiben egyértelműen jobban teljesített, neves csapattársai ellen sem maradt szégyenben, 2008-ban pedig csak egy ponttal maradt el Lewis Hamilton mögött a bajnokságban.

"Még élénken emlékszem rá, hogy Felipe gyakran gyorsabb volt, mint Michael Schumacher és Kimi Räikkönen. Segített Kiminek a bajnokság megnyerésében, egy évvel később pedig ő maga is hajszál híján világbajnok lett. Ha a következő szezonban jobban fel tudja melegíteni a gumikat, sokkal jobban teljesíthet" - bizakodott Montezemolo.

Az elnök szerint a Ferrari akkor sem lesz gondban, ha Massának távoznia kell a csapattól, ugyanis már a lehetséges helyettesén gondolkoznak. Montezemolo több élversenyzőt is említett, aki szerinte alkalmas lenne a feladatra.

"Jenson Button kitűnő teljesítményt nyújtott a szezonban. Mark Webber remek másodhegedűs, és Nico Rosberg is mindent megtett egy olyan autóval, amely nem volt versenyképes" - nyilatkozta Montezemolo. Button és Rosberg nevét annak ellenére említette meg, hogy 2011-ben mindketten több évre hosszabbítottak jelenlegi csapatukkal.

Az olasz azt sem tartja elképzelhetetlennek, hogy a Ferrari egy saját nevelésű, fiatal tehetségnek ad lehetőséget. "Az is előny, ha csapaton belül nevelhetünk ki versenyzőket - bár Sergio Pérez a Sauber pilótája, igazából a Ferrari akadémiájában fejlődött. Jules Bianchi is tovább javulhat, ha tesztlehetőséget kap" - vélekedett.

Bár egy korábbi interjúban Montezemolo elárulta, a csapat nagy reményekkel követi Robert Kubica felépülését, ezúttal nem említette a Ferrarival hónapok óta kapcsolatba hozott versenyző nevét.