Vágólapra másolva!
A valenciaihoz hasonlóan a barcelonai kormányzat is átgondolja, hogy a jelenlegi gazdasági helyzetben érdemes-e Forma-1-es futamot rendeznie.

A valenciai kormányzat múlt héten jelentette be, hogy megpróbál új feltételeket kialkudni Bernie Ecclestone-tól a futamrendezésre. Valami hasonlón töri a fejét a Spanyol Nagydíjnak otthont adó Barcelona is, a katalán kormány alaposan átgondolja, hogy a jelenlegi gazdasági helyzetben megéri-e F1-es és MotoGP-futamot rendeznie.

"Megváltozhat a véleményünk a Forma-1-es és MotoGP nagydíjról" - fogalmazott Andreu Mas-Colell katalán gazdasági miniszter a RAC1 rádiónak adott interjújában. "Nem egyértelmű, hogy megengedhetjük-e magunknak a jelenlegi körülmények között a rendezést. Ezekben az időkben alaposan meg kell gondolnunk, hogy mire költünk pénzt."

A Circuit de Catalunya 1991 óta szerepel a versenynaptárban, a szervezők már tavaly jelezték, hogy a futam jövője a gazdasági helyzet függvénye. Barcelonának 2016-ig szóló szerződése van, de ez Mas-Colell szerint nem feltétlenül jelent bármit is. "Egyes szerződések kitöltése többe kerül, mintha felbontanánk őket" - jelentette ki a miniszter.