Vágólapra másolva!
Sebastian Vettel szerint sokan csak a sajtóban megjelenő információk miatt gondolják úgy, hogy a mai versenyzők unalmasak. Úgy véli, a pilóták régen sokkal szabadabban viselkedhettek a nagydíjhétvégéken.

A Forma-1 rajongóit nem csak a versenyzők pályán nyújtott teljesítménye érdekli, minél több információt szeretnének megtudni a pilóták magánéletéről, személyiségéről is. Ők azonban sokszor csak sablonos válaszokat adnak az újságírók kérdéseire, a nézők ezért olyan benyomást kapnak róluk, hogy unalmas, sótlan személyiségek. Sebastian Vettel szerint azonban ez nem feltétlenül igaz, a média ugyanis nem fest reális képet róluk.

"Néha azért kritizálnak minket, mert nem vagyunk elég érdekesek, állítólag már nincsenek igazi egyéniségek a Forma-1-ben" - idézi a címvédőt a Motorsport-Total.com. "Ez azonban nem csak a versenyzők, hanem a média hibája is. Ez a két tényező összekapcsolódik."

Vettel szerint a versenyzőket sokszor azért éri kritika, mert nem árulnak el mindent a magánéletükről, de ha mégis így tesznek, akkor pellengérre állítják őket miatta. "Vegyük például Kimi (Räikkönen) esetét: kritizálják azért, mert nem beszél sokat, de a viselkedését is leszólják" - nyilatkozta a finnről, aki köztudottan nem ápol nagyszerű viszonyt a médiával.

Forrás: Red Bull

Vettel szerint a pilótáknak korábban könnyebb dolguk volt a sajtóval, az újságírók, fotósok ugyanis nem követték őket mindenhova, így az sem okozott problémát, ha esténként az egész mezőny együtt sörözött. A német úgy gondolja, egy ilyen eset manapság nagy felháborodást váltana ki.

"Képzeljük csak el: valaki bemegy szombat este egy bárba, és látja, hogy az időmérő három leggyorsabb versenyzője éppen elfogyaszt egy italt - a következő nap pedig már az első kanyarban belehajtanak egy másik autóba! El tudom képzelni az újságok címlapjait..." - vetette fel.

"Harminc-negyven évvel ezelőtt az a három versenyző tényleg ivott, és azok a balesetek tényleg megtörténtek az első kanyarban. Az embereket azonban nem érdekelte, hogy a pilóták mivel töltötték az idejüket szombat este, mivel a sajtó csak a vasárnapi eseményekről tudósított" - magyarázta.

Vettel hozzátette, erről témáról akár még órákig tudna beszélni, a versenyzők és a média által róluk festett kép kapcsolata ugyanis korántsem olyan egyértelmű, mint ahogy sokan gondolják.