Vágólapra másolva!
Jean Todt szerint Sebastian Vettelnek van esélye arra, hogy Michael Schumacherhez hasonló eredményeket érjen el. Az FIA elnöke ugyanakkor azt el tudja képzelni, hogy a hétszeres világbajnoknak még lesznek sikerei az F1-ben.

Bár Sebastian Vettel még csak 24 éves, négy teljes F1-es szezon után máris kétszeres világbajnoknak mondhatja magát, huszonegy futamgyőzelmet és harminc pole pozíciót szerezve. Ezzel a teljesítménnyel a győzelmek száma szerint a tizenkettedik, az első rajtkockákat tekintve pedig a hatodik helyet foglalhatja el az örökranglistán. Ha így folytatja, sokak szerint esélye van arra, hogy megismételje a legtöbb kategóriában rekordtartó Michael Schumacher eredményeit.

"Vettel megdöntheti Schumacher rekordjait" - idézi a Motosport.com a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) elnökét, Jean Todtot. "Ez azonban olyan téma, amiről nem érdemes túl sokat beszélni."

Todt jól ismeri Schumachert, akinek tizenegy szezonon át csapatfőnöke volt a Ferrarinál, de a jelenlegi címvédőt is nagyra becsüli. "Mindketten nagyszerű srácok, ám csak abban hasonlítanak egymásra, hogy németek - a személyiségük nagyon különböző" - jelentette ki.

Az FIA-elnök megvédte a visszatérése óta a vártnál gyengébben szereplő Schumachert is, szerinte a német még képes lehet arra, hogy további sikereket érjen el a Forma-1-ben. "Ne felejtsék el, hogy a Ferrarinál sem uralta rögtön a mezőnyt" - nyilatkozta a hétszeres világbajnokról, aki 1996-ban csatlakozott az olaszokhoz, első ferraris bajnoki címére azonban 2000-ig várnia kellett.

"A Forma-1-ben nincsenek csodák. Ha valaki három év után tér vissza, ráadásul nem is a legjobb autóval, akkor nem fog azonnal futamokat nyerni" - utalt Todt a gyengélkedő Mercedesre. "Ő nagyszerűen kezeli a nyomást, ezért el tudom képzelni, hogy újra dobogóra áll."