Vágólapra másolva!
A Forma-1-be jövőre visszatérő finn az elmúlt két év során a raliban is sokszor bukott, szombaton egy ausztriai hómobil-versenyen szenvedett kisebb kézsérülést.

Úgy tűnik, amióta 2009 végén kiszállt a Forma-1-ből, és ralizni kezdett, Kimi Räikkönennek szokásává vált, hogy rendszeresen balesetet szenved: a WRC-től is egy bukással vett búcsút, szombaton pedig egy ausztriai hómobil-versenyen esett el, szerencsére kisebb kézsérüléssel megúszva az incidenst.

Az F1-be jövőre, a Lotus Renault-val visszatérni készülő Räikkönen 2007 elején már megnyert egy hómobil-versenyt, amelyen a sport történetének egyik közmondásosan lázadó gondolkodású figurájának emlékét idézve, James Hunt álnéven indult. Ezúttal az ötnapos, Saalbach-Hinterglemmben rendezett Swatch Snow Mobile Race-en próbálkozott, de az egyik korai szakaszon balesetet szenvedett 75 lóerős járművével, és kézfájdalmakra panaszkodva feladta a küzdelmet.

"Az orvosunk megvizsgálta, majd bekötözte Kimi balkezét" - mondta a verseny szervezője, Andy Wernig. A Renault pedig Twitter csatornáján nyugtatta meg a finn rajongóit, hogy nem történt komolyabb baj. "Az imént beszéltünk Kimivel. Aggodalomra semmi ok, csak a csuklója sajog. Lehet, hogy hétfőn újra megvizsgálják, de ennyi az egész" - írták.

A Renault számára Räikkönen balesete kellemetlen emlékeket idézhetett fel, hiszen a csapat egyik versenyzője, Robert Kubica tavaly februárban ralizás közben törte össze magát annyira súlyosan, hogy az egész 2011-es szezont ki kellett hagynia.