Vágólapra másolva!
Luca di Montezemolo szerint az idei Ferrari nem illett Felipe Massa vezetési stílusához, jövőre azonban visszavághat. A csapat számos versenyző közül válogathat a 2013-as szezonra.

Felipe Massa csalódást keltő teljesítményt nyújtott a 2011-es szezonban: míg csapattársa, Fernando Alonso tíz dobogós helyezést és egy futamgyőzelmet is szerzett, a brazil egyszer sem tudott az ötödik helynél előrébb végezni. A Ferrari csapatfőnöke, Luca di Montezemolo azonban arra számít, hogy a brazil jövőre ugyanolyan gyors lesz, mint a Ferrarinál töltött első éveiben.

"Biztos vagyok benne, hogy Felipe megint olyan versenyképes lesz, mint korábban" - jelentette ki Montezemolo. "Ne felejtsük el, hogy néha Michael Schumachernél is gyorsabb volt, amikor csapattársak voltak."

"Arra számítok, hogy Felipe erős teljesítménnyel fog visszavágni, hiszen sikertelen szezonon van túl. Különböző okok miatt alakult így az idénye, de meg van az esélye arra, hogy jövőre újra nagyszerű éve legye. Tudom, hogy nagyon keményen készül" - bizakodott az olasz, majd kitért Massa nehézségeinek okára. "Az autó tulajdonságai nem illettek a vezetési stílusához" - magyarázta. "Ez már az első teszten egyértelmű volt. A gumikat is túl keménynek találta."

Egyesek szerint Massa teljesítményén nyomott hagyott a 2009-es Magyar Nagydíj időmérőjén elszenvedett súlyos fejsérülése, Montezemolo azonban nem ért egyet ezzel a véleménnyel. Szerinte csak az autóra fogható a változás. "Egy év alatt egyetlen versenyző sem változik ennyit, és (Massa) Kimi Räikkönen ellen nagyon gyors volt" - utalt a 2007 és 2009 közötti idényekre. "A balesetének semmi köze ehhez - ha az autónk versenyképes lesz, akkor Felipe is."

A brazil szerződése a 2012-es szezon végén lejár, és amennyiben nem javul a formája, valószínűleg megválnak tőle. Montezemolo azonban nem aggódik, szerinte nem lesz probléma új versenyzőt találni a helyére. Az olasz Robert Kubica nevét is megemlítette, bár nem erősítette meg azokat a híreszteléseket, melyek szerint máris tesztlehetőséget ajánlottak neki.

"A következő szezon végén rengeteg lehetőségünk lesz, nagy a választék" - jelentette ki. "Meglátjuk, mi történik Roberttel - remélem, visszatérhet. Idén Nico Rosberg teljesítménye is nagyon tetszett. A kevésbé erős csapatoknál is akadnak tehetséges versenyzők. Ez az egyik ok, amiért támogatom a harmadik autók indításának ötletét."