Vágólapra másolva!
Michael Schumacher úgy gondolja, a szezon közbeni tesztelés hiánya jelentősen megnehezítette a dolgát, a gumik viselkedését nem sikerült teljesen megértenie.

2010-es visszatérése óta Michael Schumacher nem tudott a várakozásoknak megfelelő teljesítményt nyújtani: mindkét szezonban csapattársa, Nico Rosberg mögött végzett a bajnokságban, a dobogóra pedig egyszer sem állhatott fel. Bár sokak szerint a vártnál gyengébb eredmények Schumacher motiváltságára is hatással vannak, a hétszeres világbajnok elszántan várja a 2012-es idényt.

"Néhányan megkérdezték, változott-e a hozzáállásom, de jó lenne, ha a kívülállók nem találgatnának" - nyilatkozta Schumacher a Corriere della Serának, bár azt elismerte, hogy ő is sikeresebb visszatérésre számított. "Azt hittem, hogy legalább pár alkalommal felállhatok majd a dobogóra. A csapattal együtt keményen kell dolgoznunk, hogy jobb teljesítményt nyújtsunk, de nem félünk a munkától."

Forrás: Mercedes GP

Schumacher szerint idén az új Pirelli gumik jelentették számára a legnagyobb problémát, különösen azért, mert a szezon közbeni teszttilalom miatt kevés ideje volt arra, hogy megértse az abroncsok viselkedését. "Az F1-ben nem lehet varázspálcával megoldani a problémákat. A múltban sokat teszteltünk, most viszont nem, ezért voltak gondjaim a gumikkal" - magyarázta.

"Nem tudtam megtanulni, hogyan kell őket megfelelően kezelni. Korábban úgy érkeztem a versenyhétvégékre, hogy tudtam, mire számíthatok. Manapság csak pénteken tudunk tesztelni, ehhez a rendszerhez még hozzá kell szoknom" - árulta el Schumacher. 2012-ben ismét lesz lehetőség a szezon közbeni gyakorlásra, igaz, csupán egy alkalommal, a mugellói pályán rendezett háromnapos májusi teszten.

Schumacher szerződése 2012 végén lejár, azonban elképzelhető, hogy a januárban már 43. születésnapját ünneplő német hosszabbít a Mercedesszel. Idén ugyanis egyértelműen javult a teljesítménye, és arra számít, hogy a németek 2013-ra építhetnek győztes autót. "Hogy itt leszek-e 2013-ban? Még ráérek dönteni erről" - tért ki a válasz elől.