Vágólapra másolva!
Az átigazolásakor kitűzött célokat már sikerült elérnie Jenson Buttonnak a McLarennél, de úgy érzi, jövőre még nagyobb sikerekben lehet része.

Jenson Button 2009 végén, a Brawn GP-vel szerzett világbajnoki címe után szerződött át a McLarenhez, s bár bajnokságot nem tudott nyerni, új csapatával is sikerült nagyszerű eredményeket elérnie: az eddig eltelt két szezonban összesen ötször győzött, idén pedig csak Sebastian Vettel tudott több pontot szerezni nála. Csapattársa, Lewis Hamilton közben a tabella ötödik helyén végzett.

Button elégedett az eddigi eredményekkel, bár elárulta, a közeljövőben még nagyobb sikerekre számít. "A McLarenhez érkezve az volt a célom, hogy versenyeket nyerjek egy olyan csapat tagjaként, amely mindig lehetőséget biztosít a világbajnokság megnyerésére" - idézi a britet az Autosport. "Bár az elmúlt két évben nem szereztünk vb-címeket, arattam néhány futamgyőzelmet a csapattal, és úgy érzem, hamarosan eljön a mi időnk."

A McLaren idén a konstruktőri bajnokság második helyén végzett, Button azonban úgy érzi, jó esélyük van arra, hogy jövőre elkapják az elmúlt két szezonban győztes Red Bullt. A brit számára biztató lehet, hogy 2011-ben a McLaren a szezon vége felé haladva zárkózott fel az osztrákok mögé.

"Nagyon jó helyzetben vagyunk. Jobb nem is lehetne, ezért már nagyon várjuk a 2012-es idényt" - jelentette ki Button. "Még egy kis javulással jövőre még többször harcolhatunk majd a győzelemért."

A 31 éves brit elárulta, idei három futamgyőzelme közül - melyeket Montrealban, a Hungaroringen és Szuzukában aratott - a Japánban elért sikerének örült a legjobban. "A Japánban aratott győzelem sokat jelentett nekem, mert az elmúlt nyolc évben sok jó kapcsolatot építettem ki az országban" - nyilatkozta Button, aki pályafutása legnagyobb részét a Honda csapatánál töltötte, és jelenlegi barátnője félig japán származású. "Imádom ezt a versenyt, de a gyors pálya elméletileg a Red Bullnak kedvezett. Nagyon különleges győzelem volt ez a japán szurkolók előtt, akik annyi mindenen mentek keresztül ebben az évben."