Vágólapra másolva!
A Hispania résztulajdonosa szerint a csapat minden szempontból előrelépett az utóbbi hónapokban, de jövőre a Williams és Pedro de la Rosa segítségével még többet szeretnének fejlődni.

A madridi befeketető vállalat, a Thesan Capital idén júliusban lett a Hispania többségi tulajdonosa, a cég igazgatója azonban úgy gondolja, az azóta eltelt rövid időszakban is sokat lépett előre a Forma-1 egyik legkisebb istállója. Saul Ruiz szerint az elmúlt hónapokban komoly lépéseket tettek annak érdekében, hogy 2012-ben a csapat stabilabb anyagi helyzettel és jobb eredményekkel kezdhesse meg harmadik F1-es szezonját.

"Mindent kiértékeltünk, és megértettük, mire van szükségünk ahhoz, hogy jövőre egy újabb lépést tegyünk előre" - nyilatkozta Sala a HRT hivatalos honlapjának. "Egy alacsony költségvetéssel rendelkező csapatnak a lehető legjobb módon kell felhasználnia a forrásait, s bár ez nem könnyű, folyamatosan fejlődünk. Először három fő célra koncentráltunk: a 2012-es autóra, az új központunkra és a versenyzőkre. Mindhárom területen komoly előrelépést könyvelhetünk el."

A elmúlt két szezonban rendszerint leglassabbnak csapatnak bizonyuló Hispania vezetői bíznak benne, hogy - a Williams partnereként - jövőre valóban fel tudják venni a versenyt a mezőny többi csapatával. "Pár héttel ezelőtt bejelentettük, hogy meghosszabbítjuk a Williamsszel kötött technológiai együttműködésünket. Ezzel sokkal jobb helyzetbe kerültünk a következő szezont illetően, mivel nem csak a váltót, de a KERS-t is tőlük kapjuk majd" - árulta el Ruiz.

A Hispania hétfőn jelentette be, hogy 2012-ben a csapat egyik versenyzője Pedro de la Rosa lesz. A 40 éves spanyol pályafutása során 87 futamon indult, az Arrows, a Jaguar, a McLaren és a Sauber színeiben. Ruiz szerint de la Rosa tapasztalata előrelendítheti az istállót. "Nem csak azért igazoltuk le, mert szerettük volna, ha van egy spanyol versenyzőnk, hanem az általa képviselt minőség, a tapasztalata miatt is. A Forma-1-es pályafutása magáért beszél, és az a tisztelet, amit kivívott magának, a csapat értékét is növeli" - dicsérte a spanyolt. "A HRT nagyon fiatal csapat, ezért szükségünk van a hozzá hasonló, rutinos emberekre, hogy előreléphessünk."

Ruiz leszögezte, jelenleg minden a tervek szerint zajlik az új szezonra történő felkészülésben, a csapat áttelepítése egy új, valenciai központba pedig még hatékonyabbá teheti a munkát. "A 2012-es autó fejlesztése jól halad, ahogy az új központunk építése is. Amint vége a szezonnak, remélhetőleg a versenyzőpárosunkat is bejelenthetjük. Keményen dolgozunk azért is, hogy újabb szponzorokat és partnereket találjunk. Hamarosan megtesszük az első bejelentéseinket" - ígérte.