Vágólapra másolva!
A magánéleti gondjait inkább megtartotta magának, de mostantól igyekszik folyamatosan maga köré gyűjteni a családtagjait, hogy olyan komfortos környezetben versenyezhessen, mint Jenson Button.

Lewis Hamilton az Abu-Dzabi Nagydíj előestéjén elismerte, hogy elvesztette azt a családtagjaiból és barátnőjéből álló "boldog védőhálót", amely egykor körülvette, komfortos környezetet biztosítva számára a versenyzéshez. Nicole Scherzingerrel az elmúlt hetekben szakított, édesapjától, Anthonytól pedig függetlenedni akart, ezért az apja már tavaly óta nem kíséri el a McLarenhez.

Hamilton azonban most úgy látja, ezen a téren hátrányba került csapattársához, Jenson Buttonhoz képest, akivel mindig ott vannak a barátai, az apja, a menedzsere és a barátnője is. Ezért arra fog törekedni, hogy a jövőben neki is legyenek személyes támaszai, s vasárnapi győzelmét már édesanyja, Carmen is a helyszínen ünnepelte vele.

"Nagyszerű volt ott tudni magam mellett az édesanyámat Abu-Dzabiban, de nem akarok folyamatosan erről beszélni" - idézi Hamiltont a Guardian. "Mindenképpen megpróbálom majd úgy intézni, hogy ő, a családom és az öcsém gyakrabban legyenek velem. Az öcsém esetében ez nehéz lesz, mert folyamatosan versenyez, de szeretném, ha többször lenne itt."

"Azért nem beszéltem soha a problémáimról a nyilvánosság előtt, mert személyes jellegűek. A családomhoz van közük. A tehetségemben viszont sohasem kételkedtem. Mások igen, pedig nem vesztettem el."

Hamilton úgy érzi, kaotikus időszakot kellett átvészelnie. "Ez olyan volt, mint áttörni a felhőtakarón. Felszállás után, különösen Angliában, mindenképpen felhők közé kerül a repülőgép. Aztán amikor kibukkan fölöttük, teljesen tiszta az égbolt" - mondta. "Azt hiszem, mostanában turbulenciába kerültem. Időnként sima volt a repülés, de aztán megint rázkódni kezdett a gép. Vasárnap a felhők fölé emelkedtem, ami nagyszerű érzés volt."

Forrás: McLaren

A McLaren csapatfőnöke, Martin Whitmarsh korábban arra buzdította Hamiltont, hogy ne legyen túl önkritikus, ám ő maga azt állítja, nem tudja másképpen kezelni a problémáit. "Így birkózom meg velük. Lehet, hogy később nem leszek ennyire kemény magamhoz, de az autóban ülve hibázni nagyon frusztráló, mert az ember tudja, hogy ha rend lenne a fejében, nem hibázna" - mondta.

"Utálok hibázni. Golfozás közben is tudom, hogy meg tudom ütni a labdát rendesen. Egy kör is ugyanilyen. Minden alkalommal pontosan kell érinteni a kanyarok csúcspontját, és ha ez nem sikerül, az bosszantó. Kihat az eredményekre. A dolgok egymásból következnek. Gondoljunk csak Indiára: az időmérőn második lettem, és ha a második helyről rajtolhatok, minden másképp alakul. De nem rajtolhattam onnan, mert már előtte kaptam egy büntetést."

Amikor Koreában megfosztotta a Red Bullt a pole-tól, Hamilton még nem is mosolygott. Abu-Dzabiban aratott győzelme után, amely idén a harmadik volt, boldogabbnak tűnt, bár most megjegyezte: "Egy győzelem mosolyt csal az ember arcára, de csak ideiglenesen. Csak rövid ideig örülhet, aztán jön a következő verseny. A világbajnokságok viszont szinte örökké tartanak."

Whitmarsh úgy vélte, a brazíliai idényzárón a McLaren mindkét pilótája azért fog igyekezni, hogy nyerjen, s így az idei győzelmek számában lepipálja csapattársát - eddig mindketten háromszor álltak a dobogó tetején -, Hamilton azonban nem ért egyet vele.

"Ha fegyvert szorítanak a fejemhez, akkor sem tudom, miért mondhatott ilyet, mert ez egyszerűen nem igaz" - állította. "Természetesen mindketten győzni szeretnénk, de az végső soron nem számít, melyikünknek sikerül, hiszen a csapat úgyis a csúcson fejezi be a szezont. Én legalábbis így látom."