Vágólapra másolva!
Jenson Button szerint nem akart rámenni a törmelékre, ezért tudott a verseny elején elmenni mellette Fernando Alonso. Hamilton élvezte a versenyt Massával, amíg el nem romlott a váltója.

Jenson Button jól kapta el a rajtot, de előzni nem tudott, sőt, pár körrel a kezdés után őt előzte meg Fernando Alonso. "Az ötös kanyar kijáratánál sok törmeléket láttam a pályán, nem tudtam mik voltak azok. Nem akartam átmenni rajtuk, de nem tudtam balra húzódni, mert Fernando ott volt, ezért vissza kellett vennem, és beállni mögé. Könnyű volt az előzés Fernandónak ezek után. De az elsődleges keverékű gumi elég jól működött, ez segített abban, hogy Fernandót levadásszam az utolsó etapban, és megelőzzem a hármas kanyar kijáratánál. Ideális esetben az egyes kanyarban akartam megelőzni, mert jobb móka megelőzni valakit a DRS nélkül" - nyilatkozta Button.

A 2009-es világbajnoknak meggyűlt a baja az erős gumikopással a verseny első felében."Nem igazán tudtam a lágy gumikat munkára fogni - elég jelentős volt a gumik elhasználódása minden etapban - ez vezetett ahhoz a döntéshez, hogy az utolsó két etapban az elsődleges gumikeveréket tegyük fel.

Button már nagyon várja a következő évet: "Kicsit erősebben kell kezdenünk a szezont, ennyi az egész, ez az, ami a célunk. Nehézzé akarjuk tenni 2012-t a Red Bull számára."

Forrás: AFP

Lewis Hamilton óvatosan rajtolt, nem akart ütközést, ami azt eredményezte, hogy rögtön elment mellette Alonso. Verseny utáni nyilatkozatában azért sem volt túlságosan elkeseredve, amiért egy váltóhiba miatt nem tudta befejezni az év utolsó versenyét. "Elég korán kezdődött - gondom volt az egyessel és a kettessel - ez azt eredményezte, hogy elkezdtem elég sok időt veszíteni. Fernando és Jenson képes volt elhúzni tőlem. A probléma miatt végül képtelen voltam jó, tiszta váltásokat véghezvinni. Aztán elvesztettem a hetest, az egész elment" - nyilatkozta a 2008-as világbajnok.

"Élveztem a versenyt, amíg tartott. Felipével küzdöttem, reméltem, hogy meg tudom előzni, de aztán a váltóprobléma megállított - tette hozzá. "Végül nem kaptuk azt a végeredményt, amit szerettünk volna, de volt néhány jó pillanatunk az út során. Jövőre támadni fogok: 2012 az év évem lesz."

Martin Whitmarsh elégedett volt a pilótái teljesítményével az utolsó versenyen. "Ma is egy briliáns teljesítményt láttunk Jensontól, varázslatosan vezetett egész szezonban, de különösen a második felében. A nyolcadik dobogója volt az elmúlt kilenc versenyen - nyilatkozta a McLaren csapatfőnöke. "Ahogy optimalizálta a sebességét a közepes keverékű gumikon, az mestermunka volt."

Whitmarsh Hamilton hozzáállását is ki emelte: "Már korán észrevettük, hogy veszített az olajnyomásából, aztán elvesztette a hetes fokozatot, aztán az összest. De ezelőtt intelligensen improvizált, és soha nem adta fel. Az ő tipikus, harcias hozzáállása jelentős szerepet játszott a szórakoztatásban, biztosan lenyűgözte a tv-nézőket világszerte."

"Már az MP4-27-re koncentráljuk az energiáinkat egy ideje, és a télen is tartani fogjuk azt az intenzív erőfeszítést. 2011 egy elég jó év volt számunkra, másodikak lettünk a konstruktőrök bajnokságában, 122 ponttal a harmadik, és 332 ponttal a negyedik csapat előtt - de a nyílt célunk, hogy nyerjünk" - fejezte be Whitmarsh az összegzést.