Vágólapra másolva!
Tartanak tőle, ezért szerették volna, ha tovább marad a hullámvölgyben. A McLaren szerintük "terrierként" harap le folyton a hátrányából egy darabot.

A Red Bull-főnök Dietrich Mateschitz jobbkeze, Helmut Marko elismerte, hogy a csapatnál jobban szerették volna, ha Lewis Hamilton egy ideig még nem tér magához. A McLaren versenyzője idén a pályán és azon kívül is komoly hányattatásokon ment keresztül, ütközései miatt állandóan bírálatok érték, és a magánélete is zaklatott volt, de a múlt hétvégi Abu-Dzabi Nagydíjon győzelemmel vágott vissza.

"Ami minket illet, mi nem bántuk volna, ha Hamilton még tovább küszködik" - mondta Marko a német Auto Motor und Sportnak. "Amikor ugyanis száz százalékon teljesít, Mr. Hamilton veszélyes ellenfél."

Marko hozzátette, hogy a csapatok közül is a McLarentől tartanak a legjobban. A wokingi istálló jelentős technikai hátránnyal kezdte az évet, de fokozatosan egyre közelebb került a Red Bullhoz, s végül hatot megnyert a szezon eddigi tizennyolc versenye közül.

"Olyanok, akár egy terrier, futamról futamra leharapnak a hátrányukból egy darabot" - vélte Marko. "A McLaren minden krízis után talpra áll, ami jól mutatja egy csapat klasszisát."

A McLarent irányító Martin Whitmarsh éppen a múlt héten jelentette ki, hogy a konstruktőri 2. helyet már megszerző csapat 2012-ben nem vághat neki lépéshátrányból az idénynek.

"Lassan kezdtünk idén, ez jövőre nem ismétlődhet meg" - szögezte le. "Gondoskodnunk kell róla, hogy versenyeket nyerjünk az első pillanattól fogva, ehhez van két nagyszerű pilótánk és egy fantasztikus csapatunk. Optimisták vagyunk a következő idényt illetően."