Vágólapra másolva!
Dietrich Mateschitz, a Red Bull tulajdonosa pénzügyi szempontból is örül Sebastian Vettel újabb világbajnoki címének, a cégnek kevesebbet kell költenie az F1-re.

Sebastian Vettel immár kétszeres világbajnoknak vallhatja magát, ami az elismerésen túl pénzügyi szempontból is örömteli a Red Bull számára. A milliárdos tulajdonos, Dietrich Mateschitz a nagy szuzukai ünneplés után közölte, hogy az újabb címnek köszönhetően tovább csökkenhet a Red Bull "önrésze" a csapat költségvetésében.

"Már ebben az évben is kevesebbet költöttünk, mint tavaly" - jelentette ki Mateschitz a Salzburger Nachrichtennek. "A még nagyobb sikernek és az így növekvő pénzdíjaknak, valamint az új szponzoroknak köszönhetően a 2012-es költségvetés még alacsonyabb lesz."

A teljes egészében az energiaital-gyártó Red Bull tulajdonában álló Red Bull Racing rendkívül sikeres üzleti évet zárt tavaly. A csapatfőnök, Christian Horner tájékoztatása szerint az adózás előtti nyereség 2,8 millió font (949 millió forint) volt 2010-ben, ez egyrészt a világbajnoki címeknek, másrészt a működés optimalizálásának köszönhető.