Vágólapra másolva!
Sebastian Vettel szerint a Red Bull arra használja fel az idei utolsó négy versenyt, hogy felkészüljön a 2012-es idényre, és még erősebb legyen.

Komolyan veszi a szezonból hátralévő versenyeket a Red Bull, de elsősorban már a 2012-es idény szempontjából. Sebastian Vettel, a friss kétszeres világbajnok szerint a csapat azt próbálgatja majd az utolsó négy futamon, hogyan lehet erősebb és versenyképesebb a következő szezonban.

Vettel úgy véli, hogy mivel már a konstruktőri cím is majdnem megvan, a Red Bullnak van lehetősége arra, hogy új dolgokat próbáljon ki. "A legjobb, hogy ennek a szezonnak még nincs vége" - mondta Vettel. "Még mindig van négy versenyünk arra, hogy viszonylag nagy szabadságban tanuljunk, kísérletezzünk, és biztosítsuk, hogy jövőre még erősebbek és felkészültebbek legyünk."

Vettel szerint a Red Bull hatalmas átalakuláson ment keresztül 2009 eleje óta. "A mostani csapat teljesen más, mint 2009 elején. Az emberek nagyjából változatlanok, de azóta más ligában, más szinten játszunk. Szinte tapintható a bizalom: minden egyes ember támaszkodhat a mellette állóra, nagyon büszke vagyok arra, amit csapatként elértünk, és hogy részese lehetek ennek."

Forrás: AFP/Jung Yeon-Je

Vettelnek nem volt egyszerű megbarátkoznia a gondolattal, hogy már kétszeres világbajnok. "Ezt nem lehet előre elképzelni. Amikor kissrác voltam, imádtam versenyezni, és persze, álmodtam a Forma-1-ről. De erre nem lehet készülni. Természetesen nagyon boldog, nagyon büszke vagyok, különösen azért, mert a csapat nagyszerű munkát végzett. Nehéz egy olyan erős szezon után, mint amilyen a tavalyi volt, még többet adni, nagyszerű, hogy mégis sikerült."