Vágólapra másolva!
A háromszoros világbajnok Niki Lauda szerint Sebastian Vettel megdöntheti Michael Schumacher hét világbajnoki-címes rekordját.

Sebastian Vettel a sporttörténelem legfiatalabb, kétszeres F1-világbajnoka lett a Japán Nagydíjon elért harmadik helyével. A három világbajnoki címet nyert Niki Lauda szerint minden adott ahhoz, hogy Vettel pályafutása végén több vb-serleggel vonuljon vissza, mint amennyit Michael Schumacher nyert.

A hétszeres bajnok 26 évesen szerezte meg második címét, Vettelt 24 évesen koronázták meg másodjára. Lauda úgy véli, hogy Vettelben minden megvan ahhoz, hogy megdöntse Schumacher rekordját. "Sebastiannak mindene megvan ahhoz, hogy rekorder legyen" - mondta Lauda. "Ha az autó, melyben ül és az ő karrierje is jó irányba megy, akkor lepipálhatja Schumachert."

"Ha rossz autót választ vagy olyat, amelyik nem működik tökéletesen, nem nyerhet, mert a siker mindig a tehetség és a technika kombinációjából áll össze. Elméletileg jobb lehet Schumachernél, ha jókor van, jó helyen, személye egyértelműen alkalmassá teszi erre. Mindig az első világbajnoki cím a legnehezebb, a második már egyszerűbb, mert kisebb a nyomás. Sebastian olyan pilóta, aki minden egyes versenyen és körben gyorsabb akar lenni, mindig győzni akar, szimplán magáért vezet."