Vágólapra másolva!
Az ausztrál úgy látja, mclarenes ellenfele az időmérő végén túl lassan ment, de valójában senki nem hibás a látványos tumultusért, amely Schumacher időmérőjét is tönkretette.

Mark Webber senkit nem tart hibásnak abban az incidensben, amely a Japán Nagydíj időmérőjének végén történt, s amely miatt Michael Schumacher és Lewis Hamilton nem tudott nekivágni utolsó mért körének a Q3 leintése előtt.

A pole pozícióra is esélyesnek tűnő Hamilton le akart maradni Jenson Buttontól, hogy helyet hagyjon maga előtt, de ezzel feltartotta a mögötte érkező Schumachert és Webbert, akik emiatt a célegyenesre vezető sikánban egyszerre, két oldalról előzték meg. Muszáj volt igyekezniük, mert az időmérőből már csak másodpercek voltak hátra.

"Egyáltalán nem is akartam megelőzni Hamiltont. Eszem ágában sem volt harcba keveredni vele" - mondta Webber. "A csapattól azonban folyamatosan noszogattak, hogy 'gyerünk, igyekezz, nem lesz időnk megkezdeni a kört, az utolsó sikánban keményen nyomnod kell a gázt....'"

"Egyértelmű volt, hogy Lewis Jensonra vár. Csakhogy hátulról jött Michael is. Az járt a fejemben, hogy 'nem lehet olyan vészes a helyzet, hiszen Michael nincs a nyakamon, és a srácok tuti hagytak egy kis tartalékot a biztonság kedvéért.' Amikor azonban megérkeztünk a sikánhoz, Lewis szinte megállt."

"Ő Jensonhoz képest akart lemaradni három másodperccel, én pedig hozzá képest."

Forrás: BBC
Középen a lassú Hamilton, Schumacher balról a füvön, Webber jobbról előzi

Webber végül időben átszelte a célvonalat, de poros gumikkal kellett megkezdenie a körét, így csak a 6. rajtkockát szerezte meg. Hamilton Schumachert már nem vette észre, és Webber mellett félrerántva a kormányt a fűre szorította a Mercedest. Nekik nem maradt idejük a tervezett mért körre, ami azt jelentette, hogy Schumacher a 7. helyett a 8. rajtkockába szorult, Kamui Kobajasi mögé, míg Hamilton nem küzdhetett a pole-ért.

Webber ugyanakkor senkit nem hibáztat a történtek miatt. "Lewis megpróbált blokkolni engem, aztán mégis továbbment, mert nyilván nem akarta, hogy megelőzzem. Végül el tudtam menni mellette, de csak nagyon lassan" - mondta. "Ez mindannyiunk számára ciki volt. Csak rést akartunk hagyni magunk előtt, az etap azonban tíz percig tart, és egyszerűen összetorlódtunk a végén."

Hamilton elismerte, hogy a McLarentől szóltak neki a rádión: igyekezzen mihamarabb befejezni a felvezető körét. "Nem a csapat döntött, az én hibám volt" - jelentette ki. "Korábban kellett volna kimennem a pályára, de változtattak az autóm szárnyán, ezért későn jutottam ki."