Élő:
Vágólapra másolva!
A Red Bull versenyzőinek tetszik a változatos kanyarokkal tűzdelt indiai pálya, a nagy por miatt azonban még nem tudják teljes szélességében kihasználni az aszfaltot.

Az Indiai Nagydíj pénteki edzései után a Red Bull mindkét versenyzője "élvezetesnek" minősítette a Forma-1 legújabb pályáját, bár elismerték, hogy a nagy por miatt egyelőre nem ajánlatos az ideális íven kívül merészkedni.

"Nagyon poros a pálya, de a vonalvezetése szórakoztatónak tűnik, főleg a széles kanyarbejáratok miatt" - nyilatkozta Sebastian Vettel, aki mindkét edzést a második helyen fejezte be: délelőtt Lewis Hamilton még több mint fél másodperccel gyorsabb volt nála, Felipe Massát viszont csupán 88 ezredes lemaradással követte a délutáni gyakorláson.

"Az ideális íven kívül rendkívül poros a pálya, ez elég trükkös. Ha az előttünk haladó autó elhagyja a pályát, majd visszatér, nagyon sok port hord fel az aszfaltra, tehát nincs könnyű dolgunk" - magyarázta a német. "Ez lesz a legfőbb beszédtéma a hétvégén. Vigyáznunk kell arra, hogy az ideális íven maradjunk, bár a hétvége során szerintem javulni fog a helyzet, a futamon tehát valószínűleg nem fog nagy problémát jelenteni."

Forrás: AFP

Vettel elégedett volt a pénteken elvégzett munkával, különösen a hosszú etapokon mutatott köridők miatt bizakodó, azonban hangsúlyozta, hogy a mai napon a pálya megismerése volt a legfontosabb feladat.

Csapattársa, Mark Webber elsősorban a különleges kanyarokat dicsérte. "Gyors jobb-bal kanyarok vannak, és sok olyan, amit ötös sebességi fokozatban is be lehet venni. A hármas kanyar különleges, mert nagyon lassú, és elég meredeken emelkedik. A négyes kanyar sem egyszerű, mindkettő nagy kihívást jelent, és a két gyors sikán is tetszik, élvezetes áthajtani rajtuk" - sorolta.

Bár Vettelhez hasonlóan Webbernek is tetszik, hogy a széles kanyarbejáratok különféle lehetőséget nyújtanak a versenyzők számára, szerinte ezt egyelőre nem sokan fogják kihasználni. "Bár a pálya széles, az ideális íven kívül elég csúszos, a legtöbben tehát ezen az íven fognak maradni" - vélte Webber, akinek a délelőtti edzés sikerült jobban, amikor Vetteltől alig elmaradva a harmadik helyen végzett. Délutáni ötödik helyezése és héttizedes hátránya után kevésbé volt elégedett az autóval, de bízik benne, hogy holnap visszavághat.