Vágólapra másolva!
Nico Rosberg elárulta, hogy hosszú távú szerződésről tárgyal a Mercedesszel. Szerinte ő is hasonló teljesítményt nyújtott a szezonban, mint Sebastian Vettel.

Nico Rosberg szerződése a következő idény végén lejár, a német azonban elárulta, a jövőben is a Mercedes csapatát szeretné erősíteni. Rosbergnek az idei a második idénye az istállónál, s bár néhány dobogós helyezéstől eltekintve nem tudott kiemelkedő eredményeket elérni, nem szeretne csapatot váltani. A 26 éves versenyző elárulta, már meg is kezdődtek a tárgyalások az új szerződésről.

"Hosszú távú megállapodásról beszélünk, mert nagyon jól érzem magam a csapatnál" - nyilatkozta a német T-Online-nak, majd hozzátette, más istállókkal nem áll "aktív" kapcsolatban. "Több részletet nem szeretnék elárulni."

A Mercedes sportigazgatója, Norbert Haug a múlt héten kijelentette, elégedett versenyzői teljesítményével, szerinte egy ütőképesebb autóval Rosberg és Michael Schumacher is nyerni tudna. Mikor az újságírók honfitársa, Sebastian Vettel idei "hibátlan" teljesítményéről kérdezték, maga Rosberg sem szerénykedett.

"Hibátlan? Az én idényem is ilyen volt, nagyon kevés hibát követtem el" - válaszolta a versenyző, aki az eddig megszerzett 67 pontjával a bajnokság 7. helyén áll. "Tavaly ugyanez volt a helyzet. Rendkívül egyenletes teljesítményt nyújtottam, csak az én esetemben ez - a lemaradásunk miatt - nem olyan nyilvánvaló."

Forrás: Mercedes GP