Vágólapra másolva!
Norbert Haug úgy gondolja, néhány éven belül a Mercedes lehet a legerősebb csapat a mezőnyben. Szerinte mindkét versenyző képes lenne nyerni a megfelelő autóval, Michael Schumacher pedig továbbra is a legjobbak közé tartozik.

A Mercedes a tavalyi idény óta indul gyári csapatként a Forma-1-ben, és bár 2009 végén az éppen bajnoki címet szerző Brawn istállót vették át, az elmúlt két évben nem sikerült futamgyőzelmet szerezniük. A németek sportigazgatója, Norbert Haug szerint azonban nincs ok az aggodalomra, hiszen minden csapatnak időre van szüksége ahhoz, hogy a csúcsra érjen.

Annak ellenére, hogy 2010-hez képest az idén visszaesett a csapat formája - Nico Rosberg tavaly 142 pontot és három dobogós helyezést szerzett, jelenleg pedig három futammal a bajnokság vége előtt 67 pontnál jár, és legjobb eredménye két ötödik hely -, Haug szerint megfelelő munkát végezve a siker csak idő kérdése. A Mercedes esélyeit növeli, hogy az utóbbi hetekben Aldo Costa és Geoff Willis személyében neves szakemberekkel erősödött a gárda, és egy ígéretes fejlesztésen is dolgoznak.

Forrás: AFP

"A fejlesztéseinknek köszönhetően fokozatosan, lépésről lépésre javulni fogunk" - nyilatkozta Haug az Eurosportnak. "Jelenleg mi vagyunk a negyedik erő, utána harmadikak, másodikak leszünk, és végül elsők. Ezt csak úgy érhetjük el, ha évekig keményen dolgozunk. A jelenlegi világbajnoknak, a Red Bullnak is öt évre volt szüksége ahhoz, hogy sikert érjen el."

Haug elmondta, hogy mindkét jelenlegi versenyzőjükkel teljesen elégedettek, a megfelelő autó birtokában rajtuk nem múlik majd a győzelem. Idén Michael Schumacher is meggyőzőbb teljesítményt nyújt, hét ponttal marad el csapattársától. Bár a 42 éves német szerződése 2012 végén lejár, Haug szerint Schumacher még sikeres szeretne lenni az F1-ben.

"Michael nagyszerűen motiválja a csapatot. Itt is van egy terve, ugyanúgy, mint a Ferrarinál, ahol öt évig küzdött azért, hogy megszerezze első bajnoki címét az istállóval. Még mindig ugyanolyan éhes a sikerre, és továbbra is a mezőny egyik legjobb versenyzője" - vélte a sportigazgató.