Vágólapra másolva!
Mivel két héttel szingapúri konfliktusuk után Szuzukában ismét összekoccantak, Massa a Japán Nagydíj után megint keményen kritizálta vetélytársát.

Felipe Massa és Lewis Hamilton az idén már legalább harmadszor keveredtek nézeteltérésbe a pályán, amikor a Japán Nagydíjon összekoccantak. Massa a verseny 21. körében kívülről próbálta előzni a brit McLarenjét a sikánnál, ám Hamilton a féktávon ráhúzta a kormányt. A két autó összeért, és a Ferrariról letört egy kisebb légterelő.

"Az egyenesben annyira rázkódott az autóm, hogy semmit nem láttam a visszapillantó tükrömben. Ezért fogalmam sem volt, hogy (Massa) ott van. Talán meg tudjuk oldani valahogy ezt a problémát" - nyilatkozta a BBC-nek Hamilton, aki már szombaton is ugyanezzel védekezett, miután a Q3 végén a fűre szorította Michael Schumachert a sikán bejáratánál. Most hozzátette: "Nekem nincs problémám (Massával)."

Massa viszont máshogy érzett Hamiltonnal kapcsolatban. "Őszintén szólva nem érdekel, hogy mit mond. Csak az érdekel, hogy mit tesz. A 130R-ben szörnyen lassú volt, és utána a pálya jobb oldalán maradt" - jelentette ki róla. "Én sokkal gyorsabb voltam, úgyhogy kihúzódtam a bal oldalra, és ott kezdtem fékezni. Tartottam az ívet, ő azonban elkormányozta az autóját, és hozzáért vele az enyémhez. Ezen túl nem sokat fűzhetek hozzá. Nem érdekel, hogy ő mit mond. Az érdekel, hogy az FIA mit mond és mit tesz."

Hamiltont Szingapúrban áthajtásos büntetéssel sújtották, amiért egy előzési kísérlet közben nekiment Massa Ferrarijának, ám a sportfelügyelők ezúttal nem léptek fel ellene. Pedig, vélte a brazil, "az idén már ennél sokkal kevesebbért is osztottak ki büntetést, most valamiért mégsem." Szerinte a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) dolga lenne gondoskodni róla, hogy Hamilton többé ne kövessen el hasonló hibákat. "Csak ők tehetnek valamit" - mondta.

Massa belső kamerájából látszik, ahogy Hamilton ráhúzza a kormányt a sikán előtt

Massa hozzátette, hogy nem akar beszélni Hamiltonnal a történtekről, mert "úgysem tanul", a versenyigazgatónak, Charlie Whitingnak viszont megemlítheti az aggályait. Igaz, már a Szingapúri Nagydíj után is úgy hírlett, hogy a pilóták a szuzukai versenyzői eligazításon beszélni akarnak Whitinggal Hamilton túl agresszívnek tartott stílusáról, végül azonban senki nem hozakodott elő a témával.

A McLaren által kiadott hivatalos nyilatkozatában Hamilton már békülékeny hangot ütött meg. "Szeretnék bocsánatot kérni, amiért az autóink összeértek, de szerencsére egyikünkkel sem történt semmi" - idézi őt a közlemény. "Nem volt semmilyen rossz szándékom Felipével szemben: a legvégsőkig tisztelem őt, fantasztikus versenyző, és ma különösen gyors volt."

Hamilton végül az 5., míg Massa négy másodperccel hátrébb, a 7. helyen ért célba Japánban.